5 dingen die ik niet meer doe sinds ik samenwoon

Als je aan een relatie begint, roep je in het begin meestal heel hard dat je “gewoon je eigen ding blijft doen”. Je relatie gaat jou niet anders maken, je relatie is gewoon een toevoeging aan je leven, geen verandering. Je bent toevallig heel erg verliefd op iemand, maar verder doe je gewoon je eigen ding. Dat dacht ik dus. En dat was dus niet zo. Een relatie verandert wél heel veel. Toen ik die schrik verwerkt had, dacht ik de wereld weer aan te kunnen, maar toen kwam de volgende verrassing: samen in één huis wonen is nóg zo’n grote verandering. Ik dacht van tevoren dat ik nog steeds dezelfde gewoontes zou hebben die ik had toen ik in mijn eentje op kamers woonde. Dat was een flinke misser. Samenwonen verandert een heleboel! Hieronder beschrijf ik vijf dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou veranderen, maar die toch écht anders lopen nu ik met de hunk in een mini-huisje leef.

1. Tot heel laat opblijven
Als je dit aan de hunk vraagt, is hij dit helemaal niet met me eens, want hij vindt dat we hartstikke laat opblijven. Toegegeven, we slapen meestal niet voor 12 uur (ook niet doordeweeks), maar toen ik op kamers woonde lag ik vaak niet voor 1 uur in bed. Niet dat ik toen heel veel spannends deed, maar ik begon gewoon niet voor half 12 aan mijn naar-bed-gaan-proces en als ik dan eenmaal in bed lag ging ik ook nog eventjes lezen of een serietje kijken. Omdat ik student was (en nog steeds ben) kon dat ook makkelijk, want ik sliep ’s ochtends gewoon tot een uurtje of 10. Nu is het een ietsiepietsie beetje anders. De hunk is een ochtendmens (lees: hij wordt automatisch om half 7 wakker en dan kan dan niet meer slapen) en als wij dus elke avond om 1 uur naar bed zouden gaan, krijg ik een extreem vermoeide echtgenoot. Dus we liggen vroeger op bed.
Nachtmens

2. Alles opruimen 
Ik ruimde alles op. Mijn kamer was altijd keurig netjes voor ik ging slapen, want slapen is niet fijn als je vanuit je eigen bed naar je troep ligt te loeren. Mijn hunk is geen opruimer en verzamelt overal stapeltjes papiertjes en andere troepsels. Daar heb ik aan moeten wennen, zeg, maar een huwelijk is geven en nemen, hè. Ik ruim dus niet meer alle troepjes op (wel bijna alle troepjes, ssst).

3. Avonden lang zappend voor de tv 
Dit is zo’n puntje waarvan ik het helemaal niet erg vind dat ik het niet meer doe. Heel soms mis ik het wel eens, zo’n avond in je eentje op de bank met chocola en allemaal slechte tv programma’s die je het liefst in je eentje kijkt omdat het zo droevig is dat je ze kijkt (16 and pregnant, plain jane, Dr. Phil, etc. etc. etc.). De hunk is geen tv-mens en dus kijken we alleen de programma’s die ik écht niet wil missen.

Thee
4. Duizend kopjes thee in bed 

Eén van de fijnste dingen van de wereld: hééél veel kopjes thee drinken onder een warme deken (hoewel ik er nu in die bloedhitte niet aan moet denken, maar da’s een ander verhaal). Ik heb de hunk ooit de charme van het thee-drinken-in-bed proberen uit te leggen, maar hij vond het eigenlijk gewoon onzin. Dus drinken we wijn in bed, da’s ook fijn.

5. Alles afwassen voor je gaat slapen 
Met deze heb ik nog steeds moeite. Ik vind het gewoon NAAR dat een grote stapel afwas het eerste is wat je ziet als je ’s ochtends wakker bent. Bah. Dan wil je ontbijten en dan moet je eerst op zoek naar een schoon schaaltje voor je havermout, omdat alle prutpurrie van de vorige dag nog staat te meuren op het aanrecht. Ja doei. Stom. Gewoon afwassen voor je gaat slapen, dan begin je de dag lekker fris. Het is alleen een klein dingetje dat de hunk ’s avonds laat geen zin meer heeft in de afwas en het geen enkel probleem vindt om ‘m tot de volgende dag te laten staan. Ik moet toegeven dat ik te lui ben om de afwas in m’n uppie te doen, dus laat ik ‘m heel soms ook staan. Iets met controle loslaten enzo. Maar niet te vaak, want = niet fijn.
(kleine toevoeging: we gaan verhuizen en in ons nieuwe huisje hebben we een AFWASMACHINE! HALLELUJA!)

Welke dingen doe jij niet meer sinds je samenwoont? 

 

One comment

 1. Heel herkenbaar allemaal!!
  Waar ik ook mee ben gestopt sinds het samenwonen:
  -Doordeweeks op de meest random tijden thuiskomen.
  -‘Zomaar’ even niet thuis eten omdat je om half 6 spontaan besloten hebt uit eten te gaan met een vriendinnetje.
  -Doelloos in de stad hangen.
  -’s Ochtends Dr. Phill kijken (ja, ik mis het af en toe)
  -Heel veel koffie drinken. Dat deed ik altijd met m’n huisgenoot, maar het vriendje is minder koffiedrinker dan ik. En alleen koffie drinken is ook maar zo alleen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge