10 x fijne dingen

Als ik door de polder fiets (waar ik zeer regelmatig fiets) heb ik altijd tijd om te denken. Soms is dat niet zo handig (lees: piekerpieker), soms is dat fijn. Soms is op de fiets zitten een ideale gelegenheid om je even te realiseren hoeveel fijne dingen er gebeuren in je leven en hoe blij je daarmee mag zijn. En omdat fijne dingen goed zijn, ga ik ze delen. Vandaag deel ik 10 dingen die ik fijn vindt! 

1. Door de polder fietsen dus. Ik heb iets met de polders rondom Amersfoort. Ik kom er zo graag, omdat het er gewoon zo heerlijk rustig is. Bepaalde polderweggetjes rondom Amersfoort zijn zelfs gewoon fietspaden, dus daar heb je ook geen last van scheurende auto’s. Je fietst daar langs een riviertje, je ziet allemaal roeiende mensen, er huppelen konijntjes in de wei naast het paadje waar je fietst… Ja sorry, ik word daar gewoon heel erg gelukkig van.

De polder waar ik zo graag doorheen fiets. Zo fijn.
De polder waar ik zo graag doorheen fiets. Zo fijn.

2. Nog iets wat natuur-gerelateerd is: naar de Hoge Veluwe gaan. De hunk en ik zijn de afgelopen tijd twee keer met vrienden naar de Hoge Veluwe gegaan en ik ben OM! Wat is dat leuk. Je moet wel betalen voor toegang tot het park, maar dan kan je wel gebruik maken van een stuk of honderd fietsen (waar je er natuurlijk maar eentje van gebruikt) om het hele park door te fietsen en op zoek te gaan naar hertjes, zwijntjes en andere diertjes. Toen we er afgelopen weekend heen gingen ontdekten we een hele grote groep hertjes en zwijntjes die bij elkaar stonden. Zo schattig.

Als je goed kijkt zie je in de verte een heleboel hertjes en zwijntjes.
Als je goed kijkt zie je in de verte een heleboel hertjes en zwijntjes.

3. Motorrijden. 7 juli mag ik examen doen voor mijn voertuigbeheersing. Dat betekent dat ik tijdens dat examen moet laten zien dat ik een achtje kan rijden, dat ik kan slalommen, dat ik een noodstop kan maken en ga-zo-maar-door. Als ik dat haal mag ik zeer kort daarna ook “echt afrijden” en dan heb ik gewoon m’n rijbewijs! Het gaat zo snel en het is zó leuk! 

4. Dat we gaan verhuizen. Want dat gaan we dus! Ons mini-huisje laten we achter ons (wel met een traan, hoor, oef) en dan gaan we naar een appartementje dat ongeveer twee keer zo groot is als ons huidige huisje. Waahhh. Het voelt ergens heel volwassen, maar dat is ook wel weer fijn ofzo. Ik verheug me al helemaal op het verven van de muren, op ronddansen in de woonkamer (omdat het kan) en op het hebben van een gang (want die hebben we nu dus niet). 

5. Dat ik met de hunk ben. Deze man maakt mij zo blij. Het is dat hij z’n hoofd niet wil tonen op deze blog, maar anders had ik met jullie kunnen delen hoe leuk ‘ie is. Heel leuk dus. Ik hou met heel m’n hart van hem. 

6. Dat onze vakantie naar Noorwegen steeds dichterbij komt. We gaan dus naar Noorwegen op zomervakantie. Hoe vet is dat?! Ik ben er nog nooit geweest, maar na Finland gezien te hebben, wilden de hunk en ik héél graag nog meer van Scandinavië ontdekken. Ik ben zo benieuwd naar alle mooie plekjes die we in Noorwegen gaan ontdekken (hopelijk op de motor als we ons rijbewijs voor de tijd hebben!).
Noorwegen

7. Dat ik weer een zwemabonnement heb. Want zwemmen is de allerfijnste sport van de hele wereld. Meer hoef ik daar niet aan toe te voegen. 

8. Dat ik in level 50 van Hay Day zit. Lieve help, wat duurt het een eeuwigheid om een level verder te komen in dit spelletje. Alles kost TIJD. Ik speel Hay Day nu al een klein jaartje en ik zit nu pas in level 50 en dat voelt als een hele prestatie. Noem me een sukkel, maar ik ben er blij mee.

Dit is dus Hay Day. Het allerleukste en tegelijkertijd het allervermoeiendste spelletje van de hele wereld.
Dit is dus Hay Day. Het allerleukste en tegelijkertijd het allervermoeiendste spelletje van de hele wereld.

9. Dat ik zoveel kan uitslapen. Ik ben nog steeds student en ik maak dankbaar gebruik van het feit dat ik tot elf uur ’s ochtends in mijn bed kan liggen. Nu denken jullie allemaal dat ik een luie stinkerd ben (dat ben ik ook als je ’t de hunk vraagt, die arme ziel is elke dag om 7 uur wakker), maar ik lig wel weer later op bed en mijn dag duurt uiteindelijk even lang als die van ieder ander mens. Ik heb alleen een iets ander ritme en dat vind ik heerlijk. 

10. Dat het niet elke dag 30 graden is. Ik heb me ernstig voorgenomen om niet te gaan klagen over de zomer op mijn blog (ik hou dus niet van de zomer), maar ik mag het wel op een positieve manier brengen. WAT FIJN DAT HET NIET ELKE DAG 30 GRADEN IS! 

Zo. Dat waren mijn 10 fijne dingen! Misschien dat ik wel vaker een lijstje met 10 … dingen ga maken. Ideeën? Laat het me weten in de comments! 

One comment

  1. Nummer 10: jaaaa. Fijn lijstje om zo doorheen te lezen – en da’s mooi want ik heb zelf een serie 10x leuke dingen haha. Die natuur dingen, en het verhuizen <3. En oh gawd HayDay. Als ik je er zo over hoor 'praten' denk ik: hm, misschien toch maar weer downloaden? Nee Michelle, NEE.
    Michelle onlangs geplaatst…10x Leuke dingen #15: Sad animals, vlokkenklonten en leuke aankoopjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge