10 dingen die ik eeuwig uitstel

Mijn leven is een aaneenschakeling van dingen die ik eigenlijk zou moeten doen, maar nooit doe. OK, dit klinkt misschien erger dan het is. Ik werk gewoon en maak eten klaar enzo, maar in sommige dingen ben ik één groot drama. Uitstelgedrag, dat is het gewoon. Verschrikkelijk. Hier 10 dingen die ik moet doen, maar natuurlijk niet doe: 


Bril

1. Mijn bril dragen 

Hierin ben ik écht een drama. Als ik mijn bril niet draag krijgt alles in deze wereld een waas over zich. Op zich zie ik alles nog goed en loop ik niet tegen bomen aan, maar de wereld is wel mooier met bril. Maar ik kan er niets aan doen — ik voel me zo brillig met bril. Alsof mijn hele being bepaald wordt door mijn bril. En nee, het ligt niet aan de bril die ik heb gekozen, want die vind ik hartstikke leuk. Het model is tof, maar toch voel ik me brillig. Ik verschuil me altijd maar achter het excuus dat je ogen minder lui worden als je je bril niet draagt, maar ik denk niet dat dat helemaal waar is eigenlijk.

Sokken

2. GOEIE korte sokjes kopen
Ik heb altijd sokkenissues. Ten eerste komt het regelmatig voor dat ik twee sokken in de wasmachine gooi en er maar eentje terugkrijg en ten tweede zakken al mijn sokken af. Vooral korte sokken. Die zitten aan het einde van de dag bij mijn tenen en dat zit ZO IRRITANT. Het gevolg? Ik loop bijna altijd op blote voeten in mijn schoenen, maar – ja sorry, dit is niet heel elegant – dat gaat gewoon soms best wel een beetje stinken als je dan je schoenen uit doet. Niet heel enorm, maar het is gewoon niet zo fris. Ik heb de perfecte korte sokjes nog niet gevonden, maar ik moet al een eeuwigheid op pad om die te gaan zoeken. 

3. Mijn bonsaiboompje ophalen 
We zijn nu alweer eventjes terug uit Noorwegen. Ik had mijn bonsaiboompje even ondergebracht bij een vriendinnetje, maar nu we inmiddels al meer dan een week terug zijn heb ik hem nog steeds niet opgehaald. Misschien is het een onbewuste angst dat hij ter plekke sterft als hij weer in ons huis staat, maar ik denk dat ik vooral een beetje lui ben. 

Mes

4. Onze messen slijpen
Ik houd verschrikkelijk veel van eten klaarmaken, maar ondertussen is er in onze keuken slechts één mes die scherp genoeg is om een tomaat door te snijden. Dit betekent dat dit mesje ’s ochtends bij het ontbijt gebruikt wordt om het fruit te snijden, afgewassen wordt, bij de lunch gebruikt wordt, wéér afgewassen wordt en vervolgens bij het avondeten weer gebruikt wordt. An sich niet zo’n probleem, maar we hebben hartstikke veel messen die zich waarschijnlijk een beetje verwaarloosd voelen. En wat is de moeite om ze even te slijpen? Juist. 

5. Nieuwe muziek luisteren
Ik ben een muziekfreak en ik ontdek heel graag nieuwe artiesten. Toch merk ik dat ik, als ik een nieuwe cd heb, altijd weer een oud CD’tje aanzet omdat dat zo lekker meezingt. Het duurt vervolgens een paar weken voor ik de nieuwe CD luister, omdat ik mijn oude muziek niet even met rust kan laten. 

6. Onder het bed stofzuigen
Dit is een dingetje. Ik heb astma en ben ontzettend allergisch voor stof, maar onder het bed stofzuigen vind ik toch zo vermoeiend. Dan moeten al die bakken er onder uit, ik moet mezelf in een hoekje wurmen om erbij te kunnen en het is de volgende dag weer stoffig. Zo’n ondankbaar klusje. Het moet gebeuren, maar ik stel het veel te vaak uit. 

Balkon

7. Aan “project balkon” beginnen
Hoewel ons nieuwe huisje op de verhuisdag zelf al helemaal woon-proof was en alle dozen direct waren uitgepakt (zelfs de berging is netjes), is ons balkonnetje een beetje treurig. De BBQ staat er heel zielig in z’n eentje en verder ligt er vooral viezigheid omdat ik mijn bonsaiboom op het balkon heb verpot. Ik wil gewoon een gezellig balkonnetje met plantjes en leuke stoeltjes en ik zou natuurlijk best actie kunnen ondernemen, maar dat gebeurt dus niet. 

8. Mijn fietskratje fixen
Mijn fietskratje is kapot en aangezien wij vaak boodschappen op de fiets doen (en de boodschappen dan in mijn kratje naar huis vervoeren) is het handig als ik mijn kratje vervang. Het kratje is inmiddels al twee maanden kapot en er is nog vrij weinig aan veranderd. 

Telefoon

9. Mijn telefoon leegmaken 
Mijn telefoon bevat één grote, ongeorganiseerde verzameling foto’s die ik er ALLEMAAL heel graag op wil houden. Want als je dan niet kunt slapen, kun je lekker even door je foto’s bladeren. Ondertussen krijg ik bij elke foto die ik wil maken de melding dat mijn geheugen vol is. 

10. Mensen terugbellen
Ik weet niet wat het is, maar om de een of andere reden heb ik een gloeiende hekel aan bellen. Er zijn uitzonderingen, zoals bellen met de hunk, mijn moeder of mijn oma, maar over het algemeen haat ik bellen. Mijn telefoon staat heel vaak op “niet storen”, dus ik mis bijna altijd al mijn oproepen (gelukkig kijk ik om de drie seconden op mijn telefoon en kan ik direct terugbellen als het belangrijk is). Ik ben dus prima bereikbaar, want ik zie alles, maar ik houd gewoon niet van bellen. En soms heb je een gemiste oproep waarbij je toch echt even terug moet bellen. Ik kan dat dagen, zelfs weken uitstellen. Verschrikkelijk.

Wat stel jij altijd uit? 

2 comments

  1. Herkenbaar! Heb ook wel eens sokken gehad die bovenaan te los zijn en je zo uit loopt. Mijn sokken haal ik bij de Hema. Met een goed randje dat niet zakt. En ivm jouw bril…Waarom dan geen lenzen? Heb vroeger mijn bril ook een jaar niet gedragen en toen ging het verschrikkelijk snel achteruit. Zou zonde zijn en lenzen kunnen zo makkelijk zijn.
    Ik stel trouwens ook uit. Ziekenhuisafspraken…Heb al jaren last van mijn voet die pijnlijk aanvoelt na een uur stappen. En telefoneren naar een vreemd persoon vind ik ook spannend. Dus zelf die telefoon nemen en naar dat ziekenhuis bellen… Dat komt er niet van.

    1. Nou, ik heb dus lenzen geprobeerd, maar mijn ogen verdragen lenzen niet zo goed, dus dat was niet echt een succes. Misschien moet ik eens duurdere lenzen proberen!

      En de Hema heeft dus goeie sokken? Dan ga ik daar eens even kijken! Thanks voor de tip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge