Lisse-style-havermout met chocolade

De hunk en ik zijn een vreselijk traditioneel en variatieloos koppel, want we ontbijten elke ochtend hetzelfde. Als je mijn blogs vaker leest weet je dat we altijd havermout eten en dat de hunk standaard onze ontbijtjes maakt. Soms variëren we wel eens, maar meestal hebben we een standaard havermout-recept dat we elke ochtend naar binnen werken.

De laatste tijd kreeg ik veel vragen over het “recept” van ons ontbijtje. Dit havermoutontbijtje is eigenlijk ontzettend simpel én low-budget. Ik ben er ooit mee begonnen toen ik op kamers woonde. Het is gezond, lekker, het vult goed én het is niet duur. De havermout bij de Albert Heijn koop je voor 46 cent per pak (en van zo’n pak kan je echt een paar dagen eten). Als je slim bent koop je je havermout bij de Dirk, want daar is ’t nog goedkoper (ik geloof 36 cent). Omdat wij onze havermout met water maken i.p.v. melk wordt het ontbijtje ook een stuk goedkoper en verder zijn alle ingrediënten die we door ons ontbijtje doen dingen die we sowieso wel in huis hebben. Toegegeven: dit ontbijtje kost misschien iets meer tijd dan yoghurt in een bakje schenken, maar het is wel lekkerder!

De finishing touch van dit geniale ontbijtje is natuurlijk het blokje chocolade dat ik altijd bovenop mijn havermout leg. Dankzij de warme havermout gaat de chocolade lekker smelten en heb je daarna een chocoladeontbijtje. Even eerlijk, de dag kan niet beter beginnen dan met chocolade. Beter nog: 85% chocolade is hartstikke goed voor je! Elke dag een stukje pure chocolade (70% cacao of meer) schijnt goed te zijn voor je hart. Omdat pure chocolade veel minder suikers en cacaoboter bevat hoef je je hier helemaal niet schuldig over te voelen. OMNOMNOM.
Overigens neemt de hunk nooit een blokje chocolade bij z’n havermout. Hij vindt mijn pure chocolade té puur en hij houdt eigenlijk sowieso niet zo vreselijk van chocola (maar eet wel chocoladeletters, say WHUT?!).

Hoe eten jullie je havermout? Ik hoor het graag!
Havermout met chocolade

De ingrediënten (voor 1 persoon):
250 ml water
7 el havermout
1 groene appel
1 handje rozijnen
1 el kaneel
voor de vrouwen: 1 blokje 85% chocolade

Hoe?
Verwarm het water in een steelpannetje en wacht tot het kookt. Snijd ondertussen de appel in kleine stukjes. Doe de appel, rozijntjes en de kaneel vast in je ontbijtkommetje en meng dit goed met elkaar zodat de kaneel goed verspreid is over je stukjes appel.
Gooi, als het water kookt, 7 eetlepels havermout bij het water. Laat het geheel kort koken en roer goed door (havermout heeft de nare eigenschap om snel aan je pan vast te plakken). Doe de havermout in je schaaltje, roer goed door met de appel en de rozijntjes en leg je blokje chocolade op de havermout. Laat dit een minuutje smelten en roer het dan goed door. Eetsmakelijk!

 

2 comments

  1. Havermout herproberen gaat op mijn kerstvakantie to do-lijstje. Ik heb het wel eens op de classic manier gegeten maar vond het vréselijk. Toch schijnt iedereen in bloggersland er gek op te zijn haha, dus misschien deed ik zelf iets fout :P.
    Michelle onlangs geplaatst…Recept: groentesaus met Al’Fez Spicy Lemon Tagine PasteMy Profile

    1. Hahaha jij met je havermoutfobie! Waar ontbijt jij mee eigenlijk??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge