Kaneelpancakes met griekse yoghurt

Zaterdag is bij ons pancakedag. We slapen tot een uur of 10 uit en dan kruip ik ons warme bedje uit om pancakes met koffie te maken. Ik vind pancakes ontzettend lekker als ontbijt, maar doordeweeks is het altijd een enorme toestand om het klaar te maken. Het kost wel eventjes tijd en ik laat in 99% van de gevallen het brandalarm afgaan (dat heb ik op de een of andere manier altijd bij pannenkoeken bakken). Dat brandalarm kan dan maar beter gaan loeien op zaterdag om 11 uur dan doordeweeks om 7 uur ’s ochtends, toch? 

Zaterdag is ook de enige dag in de week dat de hunk en ik structureel in bed ontbijten. De hunk doet dan z’n rolgordijntje wat naar boven zodat we naar buiten kunnen kijken (terwijl ik dit typ ligt er SNEEEEUW!!!!) en dat is altijd reuze gezellig. Onze zaterdagochtenden zijn een beetje heilig, zoals je misschien wel begrijpt. De pancaketraditie hoop ik tot we oud en verrimpeld zijn in ere te houden, maar ik wil wel een beetje afwisselen. Normaal gesproken eten we deze bananapancakes, maar nu was het tijd voor iets nieuws. Kaneelpancakes. Met rozijntjes. Met griekse yoghurt. En ze waren heuuul lekker! Let op: dit recept is het lekkerste op zaterdagochtend in bed mét koffie. 

Kaneelpancakes

De ingrediënten (voor 2 personen die van een flink ontbijt houden): 
150 gr havermout
100 gr speltmeel
2 eieren
200 ml melk 
1 zakje bakpoeder
3 el griekse yoghurt
1 el kaneel
1 handje rozijnen
snufje zout 
5 el agavesiroop
olijfolie

Hoe? 
Doe de havermout, het speltmeel, de eieren, de melk, het bakpoeder, 2 eetlepels griekse yoghurt, 1 eetlepel kaneel, 1 handje rozijnen, een snufje zout en 3 eetlepels agavesiroop bij elkaar in een beslagkom en roer dit goed door tot het een stevig beslag wordt. Schenk een scheutje olijfolie in een koekenpan, wacht tot de olijfolie warm is en leg vier kleine beslagrondjes in de pan. Draai om als de onderkant goudbruin is en herhaal dit tot je beslag op is. Verdeel de pancakes over twee bordjes en leg, als je klaar bent met pancakes bakken, 1 eetlepel griekse yoghurt op elke stapel pancakes. Maak af met een eetlepel agavesiroop op de griekse yoghurt. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge