Havermout met blauwe bessen

Soms kopen de hunk en ik heel impulsief dingen die in de aanbieding zijn als we boodschappen doen. Dat is op zich niet erg (ik hou wel van impulsieve acties), maar als het om eten gaat schatten wij onszelf soms iets te groot in. Aanbiedingen zijn verleidelijk en ik denk al snel: oh, lekker, dat eten we van de week wel op! Maar het gevolg is vaak dat het aan het einde van de week nog steeds in de kast ligt.

Zo waren vorige week de blauwe bessen in de aanbieding. Ik hou van blauwe bessen, want ik vind ze lekker en ze zijn gezond. Het nadeel van blauwe bessen vind ik dat ze verschrikkelijk duur zijn. Zo duur dat je er gewoon van schrikt. Zo duur dat je zeker weet dat blauwe bessen alleen gekocht worden door rijke mensen met grote auto’s en villa’s (en mogelijk een zwembad in de tuin). De hunk en ik behoren tot het normale volk en wij hebben geen grote auto, villa of zwembad. We hebben niet eens een normaal bad. Eigenlijk vinden we dat ook niet erg (die villa dan, een bad zou ik best willen), want we geven liever ons geld uit aan andere leuke dingen, maar het is wel jammer dat de blauwe bessen dan vaak te duur zijn voor ons weekboodschappenbudget (wat volwassen hè?). 

En toen kwam de dag dat de blauwe bessen in de aanbieding waren. Hoera! We grepen onze kans en namen ze mee. Ik bedacht honderdduizend recepten die ik met blauwe bessen kon maken en dronk in mijn gedachten al heel veel lekkere blauwe-bessen-smoothies. Ik kreeg ook spontaan zin om pancakes te bakken en daar blauwe bessen bij te eten of een salade te maken met blauwe bessen en rood fruit, maar…. ik deed niks. De blauwe bessen lagen te wachten in de koelkast, maar we aten ze niet op. Uiteindelijk bedacht ik me een dag voor onze detox dag we de blauwe bessen nog hadden en dat we ze helemaal vergeten waren. Nou ja, dan maar door de havermout…. en dat was eigenlijk pittig lekker! Het receptje is heel basic en simpel, maar ik vond het zo geslaagd dat ik het toch op mijn blog wilde zetten. 

Havermout

De ingrediënten (voor 2 personen): 
550 ml water
14 el havermout 
1 el kaneel 
2 bananen
250 gr blauwe bessen 

Hoe? 
1. Kook het water in een steelpannetje. Voeg, wanneer het water kookt, de havermout toe en roer dit goed door. Laat het een minuutje koken en verdeel de havermout daarna over twee kommetjes. 

2. Snijd de bananen in plakjes. Leg deze mooi over de havermout heen en bestrooi in beide kommetjes de havermout met kaneel. 

3. Verdeel de blauwe bessen over de twee kommetjes. Roer alles goed door en… eetsmakelijk!

3 comments

  1. Geven jullie je eten graag uit ja? (; Blauwe bessen doen het ook altijd errug goed door sapjes/smoothies, maar ik begrijp wel dat jullie even klaar zijn met sapjes..

    1. Oooooja oepsie!

  2. Ook één van mijn favoriete combinaties. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge