Crunchy havermout met pindakaas

Het moge duidelijk zijn: ik ben een groot voorstander van een goed ontbijt. Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je dat ik ontbijten het allerbeste begin van de dag vind en dat ik het dus ook nooit oversla. Ik kan het niet eens overslaan, zelfs al zou ik het willen. Zonder ontbijt heerst er vanaf een uurtje of 11 flauwvalgevaar omdat ik zoohooo duizelig word als ik ’s ochtends te weinig eet. Bovendien klinkt mijn maag ’s ochtends vroeg altijd als een brullende grizzlybeer. Ik ontbijt dus altijd. 

Sinds de hunk en ik getrouwd zijn, zijn we heel erg burgerlijk en dus eten we elke ochtend (okee bijna elke ochtend) samen een ontbijtje aan onze veel te kleine eettafel. Heel knus, met een kopje groene thee (drink ik nooit op want dan moet ik heel nodig plassen in de trein) en een kommetje havermout. De hunk maakt altijd het ontbijt, want mijn mooi-maak-sessie duurt ’s ochtends een uur (of 3). En dat terwijl ik helemaal niet zo geplamuurd ben. Het heeft voornamelijk te maken met mijn dagelijkse kledingcrisis (een volle kledingkast = keuzestress). 
Ons havermoutontbijtje is meestal een soort appeltaart maar dan anders. Groene appeltjes (van die zure, jummmm), kaneel, rozijntjes en warme havermout. Meestal doe ik er nog een blokje 92% chocolade op. Dat smelt dan zo lekker en dan heb je chocoladehavermout. Wat wil je nog meer als vrouw? De hunk is niet zo weg van chocola, dus die geeft zichzelf gewoon extra veel kaneel. 

De hunk gaat mij nooit vervelen, want ik ben heel erg verliefd op hem en dat gaat noooooit meer over, maar elke dag hetzelfde bakje havermout gaat wél een beetje vervelen. Omdat afwisseling (met uitzondering van echtgenoot-afwisseling) fijn en goed en gezond enzo is bedacht ik dat ik eens iets anders ging proberen. Ik bekeek onze voorraadkast eens met een kritisch oog en een grote pot Calvé Pindakaas greep mijn aandacht. Wij hebben altijd pindakaas in huis, want pindakaas is het allerlekkerste broodbeleg in de hele wereld. Ik hou van havermout en ik hou van pindakaas dus ik dacht: Why not? Omdat ik havermout met pindakaas een beetje een saai geheel vond combineerde ik het met banaan en appel en MAN wat een lekker ontbijtje. Ik werd er intens gelukkig van. 

Hieronder vind je het recept, probeer het eens uit! Wij maken onze havermout altijd met water, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor melk, amandelmelk, hazelnootmelk, wat je wil. 
Havermout met pindakaas

De ingrediënten (voor 1 persoon): 
1 banaan
1 appel (wij hebben Granny Smith) 
7 el havermout
250 ml water (of amandelmelk)
1 grote el pindakaas (mét nootjes!) 

Hoe?
Snijd de appel en de helft van de banaan in kleine stukjes en doe dit in een kommetje.

Kook het water in een pannetje. Zodra het water kookt voeg je de 7 el havermout toe. Laat het geheel 2 minuutjes doorkoken en roer regelmatig. 
Doe het havermoutmengsel bij de appel en de halve banaan in het kommetje. Snijd de rest van de banaan in plakjes en leg dit mooi bovenop je havermout. Doe daarna een flinke eetlepel pindakaas op de havermout, roer alles even goed door en welcome in heaven.

Zet wel meteen je pannetje even onder water. Havermout heeft de nare eigenschap dat het voor eeuwig aan je pannetje blijft kleven als je het niet meteen even laat losweken in water.

3 comments

  1. Ik heb een tijd geleden havermout geprobeerd op deze ‘classic’ manier en ik vond het vre-se-lijk. Maar ik zie zoveel liefhebbers van havermout en heb het in huis, dus ik ga het toch nog eens een kans geven! Met pindakaas lijkt me een goede start, nom :).

  2. Oei dit is niks voor mij! Ik hou absoluut niet van havermout. Vind het er wel altijd erg lekker uit zien.

    1. Je kunt havermout wel op smaak brengen door water te vervangen door melk, misschien vind je dat wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge