Breakfast burrito’s

Ik snap NIET hoe mensen functioneren zonder ontbijt. Als ik niet ontbijt, moet je me rond elf uur van de grond schrapen. Maar los daarvan vind ik ontbijten ook gewoon heel erg lekker. Als je een beetje aandacht besteedt aan je ontbijt, kan het echt heel erg lekker zijn. Het ontbijt is gewoon een beetje een ondergewaardeerde maaltijd. ’s Avonds proppen we ons vol met pasta, rijst en andere relatief zware voedingsmiddelen, terwijl we ’s ochtends juist veel energie nodig hebben voor de rest van de dag (want even eerlijk: wat doen we ’s avonds nou nog met al die pasta en rijst in onze buik?) Ik vind het dus belangrijk om goed (en lekker!) te ontbijten. 

Ennnn omdat ik dus een tortilla-obsessie heb, wilde ik een keertje ontbijten met tortilla’s. In Amerika eten ze als ontbijt wel eens ‘breakfast burrito’s’, maar die zijn behoorlijk vet (en dat ligt dan wel weer érg zwaar op de maag als ontbijt). Ik wilde gezonde breakfast burrito’s maken, zodat je een goeie bodem hebt voor de rest van de dag. 

En als je het goed wil doen, zet je verse koffie en pers je verse sinaasappelsap.
En als je het goed wil doen, zet je verse koffie en pers je verse sinaasappelsap.

De ingrediënten (voor 1 persoon): 
2 kleine tortilla’s (ik had de cactus tortilla’s van de Albert Heijn, aanrader!
3 eieren
1/2 komkommer 
2 tomaten 
peper 
zout 

Hoe? 
1. Kluts de drie eieren met een beetje peper en zout erbij en doe ze in een pan met een beetje olijfolie. Maak scrambled eggs, door de eieren constant te bewegen in de pan terwijl ze opstijven. Snijd daarna de komkommer en tomaat in kleine stukjes. 

2. Doe twee tortilla’s 20 seconden in de magnetron. Schep een beetje ei, komkommer en tomaat in je tortilla, vouw je tortilla dicht en eetsmakelijk!

2 comments

  1. Oeh dit klinkt wel erg goed! Ik heb ook echt ontbijt nodig, anders voel ik me hartstikke beroerd…
    Kim onlangs geplaatst…5x irritante dingen tijdens series kijkenMy Profile

    1. Dat heb ik dus ook! Zonder ontbijt ben ik niks waard, dus een goed ontbijtje is echt héél hard nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge