Bananapancakes met havermout

Ontbijt is één van de allerfijnste dingen in de wereld. Ik varieer veel te weinig in mijn ontbijtjes (lees: ik sta te laat op om er wat leuks van te maken), dus meestal is het havermout met appel en kaneel. Maar omdat ik heel erg van ontbijtjes hou en óók heel erg van pancakes werd het tijd dat ik die twee ging combineren.

De hunk is een oerman en wordt soms een beetje moe van al mijn gezonde dingen. Hij wil eigenlijk graag vlees en saus en patat en nog meer vlees. Toch probeer ik al mijn gezonde receptjes op hem uit en ik zie het als een extra groot compliment als hij dan z’n bord leeg eet (en het nog lekker vindt ook).
Van de week maakte ik ricotta pancakes met sinaasappel en speltmeel. Dat recept had ik van de Yellow Lemon Tree blog (http://www.yellowlemontreeblog.com) en die waren HEEL lekker. Zelfs de hunk werd er blij van!

Deze week wilde ik zelf iets uitproberen en omdat ik van havermout hou bedacht ik dat ik pancakes met havermout ging maken. Los van de havermout was het eigenlijk gewoon een probeersel en gooide ik mijn halve vooraadkast in m’n beslagkom, maar het resultaat was heel erg fijn!

De ingrediënten:
100 gram havermout
100 gram speltmeel
2 bananen
1 zakje bakpoeder
1 ei
200 ml kokosmelk
50 ml water
2 el honing
mespunt zout

Hoe?
Doe de havermout, het speltmeel, het bakpoeder en het zout bij elkaar in een beslagkom en meng dit. Meng in een andere kom de kokosmelk, het ei en het water. Prak 1 banaan en doe deze bij het kokosmelk-ei-mengsel.

Meng vervolgens het mengsel van het speltmeel met het mengsel van de kokosmelk en roer dit goed door met een garde. Doe op het laatst de honing erbij.
Neem een pan en maak steeds drie pancakes tegelijk in de pan (bevordert het tempo een beetje als je een hongerige man aan tafel hebt zitten).
Snijd je laatste banaan in plakjes, doe een beetje boter/olie in de pan en bak deze tenslotte in de pan tot de banaan lekker gekarameliseerd is.
Leg de plakjes gekarameliseerde banaan over je pancakes heen en doe nog een beetje honing over de pancakes als je van zoet houdt.

De perfecte start van de dag! Eetsmakelijk!

One comment

  1. Klinkt lekker, ik ga het zeker een keer proberen (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge