Appeltaartpancakes

Alweer een ontbijtje op mijn blog. Misschien komt het door mijn grote liefde voor ontbijtjes. Het eerste waar ik aan denk als ik wakker word is het ontbijt. Op donkere dagen is het een motivatie om mijn bed uit te komen (oef, wat klinkt dit dramatisch). Ik hou ook heel veel van pancakes. Zoals jullie misschien wel weten hebben de hunk en ik op zaterdagochtend een pancaketraditie. Deze traditie ziet er zo uit: de hunk speelt spelletjes op zijn telefoon in bed, ik maak pancakes en zet koffie en laat standaard 1 pancake aanbranden waardoor het brandalarm af gaat en de hunk alle ramen open moet zetten om de rook weg te laten waaien. Onze buren zullen inmiddels ook wel aan ons pancakeritueel gewend zijn, arme stakkers.. 

Aan de ene kant kan ik tradities best waarderen, maar aan de andere kant houd ik ook van nieuwe dingen. Vandaar dat ik onze pancaketraditie in stand houd, maar wel steeds probeer te variëren. Zo maakte ik eerder al deze bananapancakes en deze pancakes met griekse yoghurt en kaneel. Er kan nog wel een pancakereceptje bij toch? Gewoon traditioneel, met appel, kaneel en rozijnen. Zoals het hoort bij pannenkoeken eigenlijk. Een soort appeltaartje in een pannenkoek. Omnomnom

Pancakes

Ontbijtje voor 2 personen die héél veel honger hebben (ik krijg het nooit op): 
100 gr speltmeel 
100 gr havermout 
250 ml halfvolle melk 
2 eieren
1 zakje bakpoeder
snufje zout 
1 el honing 
3 el kaneel 
2 handjes rozijnen 
2 appels 
4 el agavesiroop
beetje bakboter 

Hoe? 
1. Doe het speltmeel, de havermout, het bakpoeder en de zout bij elkaar in een kom en roer dit even door. Voeg vervolgens de melk, de eieren, de rozijnen, de honing en de kaneel toe. 

2. Snijd 1 appel in kleine stukjes en de tweede appel in platte schijfjes. Gooi de kleine appelstukjes door het pancakebeslag en laat de appelschijfjes even liggen. 

3. Doe wat bakboter in een pannenkoekenpan en bak hierin de pancakes. Je kunt het beste de pancakes steeds per 4 in de pan bakken, ze zijn tenslotte klein. 

4. Bak, wanneer al het pancakebeslag op is, de appelschijfjes in een klein beetje boter in de pan. Strooi hier ook een beetje kaneel overheen en laat dit twee minuutjes lekker doorbakken. Blijf de appelpartjes een beetje verplaatsen in de pan, anders bakken ze snel aan. 

5. Verdeel de appelpartjes over de pancakes en schenk over beide porties 2 el agavesiroop. 

Eetsmakelijk!

Pancakes

2 comments

  1. Deze pannenkoekjes zijn echt heerlijk !! Echt een top recept ! Ik heb deze al zo vaak gemaakt 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge