Zomersalade voor in de winter

Ik zie overal hele treurige berichtjes langskomen van mensen die heel erg depressief worden van het weer. Hoe dan?! Dit weer maakt mij blij! Oké, die regenbuien vind ik ook niet echt tof, maar de temperatuur vind ik meer dan prima. Maar omdat jullie zo verdrietig worden van dit weer bedacht ik dat jullie misschien een beetje blij worden van een zomerse salade. Als je je ogen sluit terwijl je ‘m opeet krijg je misschien een heel klein minibeetje het gevoel dat het zomer is. 

Ik vind deze salade altijd heel erg lekker ergens bij, niet als hoofdmaaltijd, maar als bijgerecht. Mijn moeder was afgelopen dinsdag jarig en ik had geregeld dat alle visite iets te eten meenam voor bij het avondeten. De één had een soep gemaakt, de ander een hartige taart, weer een ander nam stokbrood mee, noem maar op. Dat is hartstikke leuk, want op die manier eet je allemaal verschillende dingetjes en jaag je niet de gastvrouw op kosten door voor al haar gasten te moeten koken (en kopen dus). De hunk en ik maakten deze salade en als bijgerecht hebben er ongeveer 10 mensen van kunnen eten. We hadden wel belachelijk veel eten, alles bij elkaar, dus laten we zeggen dat onderstaand recept een bijgerecht is voor een man of 8. Een klein beetje salade dus, voor erbij. Een kleine belofte dat de zon heus wel weer komt.
Zomersalade

De ingrediënten: 
3 bollen mozzarella
400 gr cherrytomaatjes
15 gr verse basilicum
75 gr rucola 
scheutje olijfolie
peper en zout 

Hoe? 
Snijd de cherrytomaatjes door de helft en scheur de mozzarellabollen in kleine stukjes. Snijd de basilicumblaadjes ook in kleine stukjes en doe dit alles in een grote schaal. Voeg vervolgens de rucola toe en schenk een scheutje olijfolie over het geheel heen. Kruid naar smaak bij met peper en zout en roer goed door. Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge