Salade met geitenkaas en rucola

Deze salade is echt een klassieker. 
Ooit in een ver verleden heb ik ‘m een keer ontdekt bij een BBQ met vrienden en ik vond dat dit recept niet verloren mocht gaan. Simpeler kan het bijna niet, iedere keuken-kluns kan deze salade maken. Je kunt ‘m eten als bijgerecht (bij een BBQ dus), als lunch of gewoon als hoofdgerecht.

Hoewel de hunk liever vlees, vlees en nog meer vlees eet, vindt hij deze salade heel lekker en zet hij ‘m regelmatig op ons “wat-gaan-we-deze-week-eten-lijstje”. Wij maken altijd zo’n lijstje, want anders geef ik achthonderd euro per week uit aan boodschappen. 
Okee, ik overdrijf een klein beetje, maar ik heb écht een boodschappenlijstje nodig. Zonder boodschappenlijstje loop ik als een kip zonder kop de winkel door terwijl ik krampachtig het lijstje in mijn hoofd opnoem om niks te vergeten. Ik kom dan altijd thuis met honderdduizend dingen die ik niet moest kopen maar waar ik “tegenaan liep en die ik ECHHHHT niet kon laten liggen” (= Tony) en de dingen waar ik eigenlijk voor naar de winkel ging ben ik vergeten. Geen succes voor de portemonnee en bijzonder beroerd voor m’n humeur, want dan moet ik nog een keer naar de supermarkt. 
De hunk en ik maken dus altijd braaf een boodschappenlijstje en bedenken aan het begin van de week wat we gaan eten. Heel burgerlijk. 

Je moet je voorstellen dat als wij zo’n lijstje maken en dus gaan bedenken wat we die week gaan eten, dat best een klus is. Het liefst eet je elke week iets anders en probeer je allemaal spannende recepten uit. Ik kom dus vrijwel altijd aanzetten met de meest ingenieuze recepten waar vijfhonderd ingrediënten in moeten die je geen van allen kunt kopen bij de Albert Heijn. Niet altijd handig. De hunk is wat praktischer ingesteld. Hij is creatief én goed met geld, wat betekent dat hij vaak recepten voorstelt die we al eerder hebben gegeten, maar waarbij we dan nét iets veranderen zodat het toch weer voelt als een maaltijd die we nog nooit gegeten hebben. Heel leuk vind ik dat. 

Hoe kwam ik hierop? OJA. Bij deze salade met geitenkaas en rucola kan je ook eindeloos variëren. Al heel wat ingrediënten hebben de revue gepasseerd, sommigen succesvoller dan anderen. Het recept zoals ik ‘m nu op mijn blog zet vind ik één van de leukste variaties en we eten het dan ook heel erg vaak. 
Salade met geitenkaas en rucola

De ingrediënten (voor 2 personen):
200 gram volkoren penne (of spelt, nu ook bij AH)
3 flinke handen rucola
100 gram geitenkaas met honing
1 potje zongedroogde tomaten
2 handjes ongezouten cashewnoten
200 gram biologische kip

Hoe?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Snijd de kip in blokjes en kruid deze bij naar smaak. Bak de kip gaar. 
Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg hier de cashewnootjes aan toe. 
Voeg de pasta en de kip aan het geheel toe als deze gaar zijn en voeg als laatste de rucola en de geitenkaas (in stukjes verbrokkeld) toe. 
Lekker met een goed glas rode wijn! 

 

 

2 comments

  1. Dit lijkt me een heerlijk recept!

    1. Je moet ‘m ook echt proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge