Salade met dadel en kip

Mijn oorspronkelijke plan was dat de titel van deze blogpost zou zijn: “Salade met vijgen en kip”, maar helaas kocht de hunk per ongeluk dadels in plaats van vijgen. Nou ja, dat kan ook hoor. Vijgen en dadels zijn allebei zoet en lekkerlekkerlekker in salades. Ik wil alleen nu nog wel een keer een salade met vijgen eten. Ik at dat een tijdje geleden met mijn oma toen we samen ergens gingen lunchen en dat was zó lekker. Ik vind dat de hunk het ook moet proeven, want hij vindt het vast ook lekker.

Geloof het of niet, maar mijn allerleukstemanvandehelewereld (hartjes kwijl glitters) stelt tegenwoordig zélf voor om salades te eten. Ik snap er ook niet zoveel van. Ik dwing ‘m niet, vind het prima om een stukje vlees te eten (mits het biologisch is dan, hè), ik vind het helemaal geen straf om af en toe een pizza te bestellen en nou ja… nu wil ‘ie af en toe een salade eten ’s avonds. Zou het dan toch zo zijn dat je in een huwelijk langzaam in een vrouwelijke variant van je man verandert en andersom? Ik hoop het niet, want ik wil geen baard en als de hunk net zoals ik wordt zijn we sámen ongesteld en heb ik niet meer alle chocoladerepen in huis voor mezelf. Ik hoop dat het bij het voorstel blijft om af en toe ’s avonds een salade te eten, want dat vind ik geen probleem. 

Salade

De ingrediënten (als hoofdgerecht voor 2 personen):
1 zakje slamelange
2 handjes amandelen
160 gr. gerookte kipfilet 
250 gr cherrytomaatjes
1/2 komkommer
6 grote, verse dadels (die mét pit, ja!)
witte kaasblokjes naar smaak
rode wijn azijn 

Hoe?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster hier de trostomaatjes 20 minuten in. 

2. Snijd de kipfilet, komkommer en de dadels in kleine stukjes.

3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een saladekom en sprenkel hier rode wijn azijn overheen. 

Zo simpel kan het dus zijn, zo’n salade. Lekker als lunch, bijgerecht of gewoon als hoofdgerecht. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge