Quinoasalade

Ik hou heel veel van eten en ook heel veel van lunch. Omdat ik geen (weinig) brood eet, is mijn lunch vaak wat origineler dan de gemiddelde lunch. Het argument dat het “onhandig” is om iets anders dan brood mee te nemen naar je werk of school is bij deze weggeveegd, want de lunchtrommels van de HEMA zijn hartstikke waterdicht en zijn prima om een lekkere salade in mee te nemen. Deze quinoasalade neem ik regelmatig mee als ik overdag niet thuis kan lunchen en dat gaat helemaal goed in mijn tas. Nog nooit gelekt!

De hunk trekt altijd zijn neus op als ik quinoa maak en dan trekt hij daarna een kokhalsgezicht. Ik begrijp dat niet zo goed, want quinoa heeft heel weinig smaak, dus HOE kan je dat nou niet lekker vinden? De hunk vindt het gebrek aan smaak juist het grote probleem, maar als ik dan zeg dat rijst en pasta van nature ook niet heel veel smaak hebben is dat niet waar. Pleh. Moeilijke discussie, dus ik eet vaak quinoa in m’n eentje terwijl de hunk boterhammetjes eet. Afgelopen maandag kwam er een vriendinnetje bij mij lunchen en toen greep ik mijn kans: ik ging de quinoasalade maken. Gelukkig vond zij het wel lekker, want anders had ik de hele bak in mijn eentje moeten opeten en het was nogal, ehhh, veel, zeg maar.

De bereiding is heel makkelijk, je moet alleen even de goede quinoa kopen. Ik vind niet alle quinoa even makkelijk te bereiden. De quinoa is die het prettigst is om te koken is gewoon blanke quinoa. Géén gemixte quinoa kopen dus met die zwarte pitjes er in, die wordt bij mij niet lekker en blijft heel hard (met gevaar voor je gebit). Je kunt het recept precies maken zoals ik ‘m hier beneden heb opgeschreven, maar een vet goeie budget-tip is dat je gewoon alles in je quinoasalade gooit wat je nog in je koelkast hebt liggen. Hoef je ook niks weg te gooien!

Quinoasalade

De ingrediënten: 
75 gram quinoa
een handje kropsla
1 tomaat
1/2 rode paprika
1/4 komkommer
feta
cashewnootjes
peper
zout

Hoe? 
Doe de quinoa samen met 240 ml water in een pannetje en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt is het de bedoeling dat je het regelmatig doorroert, tot het drooggekookt is. Let op, wanneer de quinoa bijna klaar is brandt het makkelijk aan, dus blijf goed roeren en blijf in de buurt van je pannetje, anders heb je alsnog zwarte quinoa en dat wil je niet.
Snijd ondertussen de tomaat, paprika en komkommer in kleine stukjes. Was de kropsla en snijd dit ook in kleinere stukjes. Leg dit samen met de tomaat, paprika en komkommer alvast op je bord en doe hier naar smaak fetablokjes en cashewnootjes bij.
Leg de quinoa op het bord wanneer het klaar is en strooi peper en zout naar smaak over je salade. Je kunt eventueel nog een piepklein scheutje olijfolie over je salade gooien om het iets smeuïger te maken als je geen fetakaas had die in olie had gestaan (had ik wel). Eetsmakelijk!

3 comments

  1. Heb je misschien tips qua merken die volgens jou dus die lekkere quinoa verkopen? Ik vind quinoa zó iets lastigs haha. Je moet het toch eigenlijk ook afspoelen? Dat snap ik ook nooit :P.
    Michelle onlangs geplaatst…Flashback friday: games #3My Profile

    1. Afspoelen doe ik nooit hoor! Zoveel gedoe! Ik heb Pedon 10 minuten quinoa! Die is heel lekker en prettig om mee te koken 🙂

      1. Ah thanks voor de tip! Heb laatst couscous van dat merk gekocht om te proberen (nog niet gedaan). Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge