Mozzarellatosti met groente

Ik ben stiekem behoorlijk gehecht aan fijne tradities. Ik zeg stiekem, omdat ik sommige tradities eigenlijk heel erg suf vind, maar ik wil niet te beroerd zijn om toe te geven dat sommige tradities heel erg fijn zijn. Zo vind ik het fijn om elke zaterdagochtend pancakes in bed te eten met de hunk als ontbijtje. Ik vind het ook fijn om elke vrijdagavond home-made speltpizza te eten en die op de bank op te eten terwijl ik mezelf lekker tegen de hunk aanwurm. Heerlijk

Maar binnen de tradities ben ik verschrikkelijk flexibel, al zeg ik het zelf. Zo hoeven de pancakes niet altijd dezelfde pancakes te zijn en mag de speltpizza wat mij betreft elke week andere toppings hebben. Eigenlijk doen wij niet zo vaak mozzarella op onze pizza, maar afgelopen week vroeg ik de hunk of hij mozzarella wilde kopen voor op de pizza. De hunk kocht meteen een heleboel mozzarellabollen (man naar mijn hart) en dus hadden we – na het eten van de pizza – nog mozzarella over. 

Vroegahhh, toen ik nog beginnend student was en niet wist waar een koekenpan nou precies voor was, lagen overgebleven ingrediënten in mijn koelkast weg te rotten. Ik ben ooit wel eens oude komijnenkaas tegengekomen… nou ja, ik zal je de details besparen, maar het stonk behoorlijk. Tegenwoordig ben ik een verstandig mens en doe ik mijn best om de overgebleven ingrediënten nuttig te gebruiken. Mozzarella ging dus op een tosti – met wat groente, want dat is lekker!

Tosti

De ingrediënten: 
2 sneetjes speltbrood
1/2 avocado
1/4 groene paprika
1/2 mozzarella
1 el pesto
klein handje geraspte oude kaas
peper
zout
scheutje olijfolie

Hoe?
1. Smeer de pesto op één van de sneetjes brood. Prak vervolgens de avocado en smeer dit bovenop het broodje met pesto. Breng op smaak door hier wat peper en zout overheen te strooien.

2. Snijd de mozzarella in plakjes en snijd de paprika in dunne reepjes. Leg dit bovenop het sneetje brood met pesto en avocado. Druk even goed aan en leg vervolgens het tweede sneetje brood er bovenop.

3. Maak een scheutje olijfolie heet in een koekenpan. Leg hier de tosti op en laat op hoog vuur bruin bakken. Dit gaat het beste als je een deksel op de koekenpan doet, zodat de warmte in de pan blijft en de tosti dus ook van binnen lekker warm wordt.

4. Draai de tosti om en strooi de raspkaas over de tosti heen. Doe het deksel weer op de pan, zodat de raspkaas lekker kan smelten.

Eetsmakelijk!

3 comments

  1. Lijkt me heerlijk! 🙂
    Sylvia onlangs geplaatst…Sunday’s Finest #12My Profile

  2. Ziet er heerlijk uit zeg! Zoiets heb ik zelf nog nooit gemaakt
    Maaike onlangs geplaatst…Weekly Journal #36: Heerlijk terrasweer, zonnebrillen passen & fleurige nagellakMy Profile

  3. Lekker hoor tosti’s met veel groente! Er kan zo veel meer tussen dan de standaard tosti.
    Daphne onlangs geplaatst…Perfecte eitjes voor pasen keukentools en musthavesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge