Lunchtip: egg-wraps

Als ik mijn allerallerallerfavorietste ingrediënt moet uitkiezen, dan ga ik voor tortilla’s. Ik ben er zo gek op. Droog, of met iets er op. Maakt me niet uit. Ik koop ze het liefste niet bij de Albert Heijn, want daar zijn de tortilla’s e-nummerbommetjes (geen grapje!). Ik maak ze dus liever zelf volgens dit recept. 

Ik vind het leuk om te variëren. Elke keer dezelfde wraps gaan mij denk ik niet zo snel vervelen, maar ik sta altijd open voor een nieuw soort wrap. Omdat ik ook heel graag een groente-omelet eet als lunch kwam ik op het idee om eens een omelet te maken zonder groente er in en deze te gebruiken als wrap. En dit vond ik echt een succes! Het was een beetje tragisch dat ik nog foto’s van mijn egg-wraps wilde maken en ze dus koud waren toen ik eenmaal aan het eten toekwam, maar zelfs koud waren ze lekker. Mjammmm.
De structuur van een omelet is iets minder stevig dan de structuur van een echte tortilla. Als je ‘m te vol doet (wat ik altijd doe) dan stort je hele maaltijd in elkaar en ligt er een hoopje treurigheid op je bordje. Niet te vol proppen dus! 

Eigenlijk zijn egg-wraps net zo makkelijk te combineren met ingrediënten als gewone tortilla’s. Meestal vul ik mijn tortilla’s met paprika, tomaat, ijsbergsla, een klein beetje raspkaas, soms wat kip en een beetje tabasco (hele hete saus).
Je zou al deze ingrediënten in principe makkelijk in je egg-wrap kunnen stoppen, maar ik koos ervoor om – in het kader van variatie – de smaak van de ingrediënten mooi aan te laten sluiten bij de smaak van het ei. Ik hou heel erg van geitenkaas in mijn omelet. Vooral geitenkaas met honing, omdat dit een iets zoetere variant is. Dit smaakt echt heel erg goed in een egg-wrap, lekkerder dan gewone geraspte kaas! Verder ben ik niet zo’n enthousiaste vlees-eter (ik heb altijd nog een beetje last van het dode-dieren-zijn-zielig-syndroom) en hoewel ik altijd biologische kip koop besloot ik deze egg-wrap vegetarisch te maken. Naar mijn mening net zo lekker! 
Hieronder in het recept zie je waar ik mijn egg-wrap nog meer mee vulde. 
Egg-wraps

De ingrediënten (voor 1 persoon):
2 eieren
een klein handje bladspinazie
1 tomaat
1 rode of gele paprika 
1 blokje geitenkaas met honing (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
peper 
zout 
1/2 tl tabasco (scherpe e-nummerloze saus, ook verkrijgbaar bij Albert Heijn) 

Hoe? 
Klop je twee eitjes los in een kommetje en kruid dit een beetje bij met peper en zout. Bak de eitjes vervolgens als omelet in een pan. 
Snijd ondertussen de tomaat en paprika in kleine stukjes en brokkel de geitenkaas in kleine stukjes. 
Haal je omelet uit de pan als deze klaar is en leg hem op een bord. 
Vul je omelet met de bladspinazie, tomaat, paprika en geitenkaas en druppel nog een halve theelepel tabasco over de vulling van je egg-wrap. 
Rol de egg-wrap voorzichtig op en prik er na het rollen twee satéprikkertjes in zodat de wrap opgerold blijft. Snijd nu de wrap in tweeën en VOILA! Een egg-wrap!

 

3 comments

  1. Ik eet vrijwel nooit meer ei, ik weet niet precies waarom, voelt niet goed voor mij om ze te eten! Als ik ze eens koop zijn ze natuurlijk wel vegetarisch. Eieren zijn natuurlijk een goede voedingsbron en ik moet zeggen dat deze wraps me erg lekker lijken. En supergezond! Toch maar weer eens proberen dan? (:

  2. Vegetarische eieren?! No shit! Wow, het is duidelijk maandagochtend he. Ik bedoelde natuurlijk biologische eieren :P.

    1. Hahaha, ik dacht al: wat is in vredesnaam een vegetarisch ei? Goedemorgen Michelle 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge