Home-made hummus

Nu ik een keukenmachine heb gaat er een wereld voor me open. De hele dag ben ik aan het nadenken over dingen die ik kan gaan maken en het liefst maak ik elke avond een 5-gangen diner zodat ik allerlei nieuwe dingen kan koken.
Er staan veel dingen op m’n lijstje, maar dat komt ook omdat ik een keukenmachine heb met zoveel functies. Ik blijf maar doorzagen over die keukenmachine. Sorry hoor. Ik ben altijd een beetje hyperenthousiast met dit soort dingen

Eén van de dingen die ik graag wilde maken was hummus. Ik vind de hummus van mijn o-zo geliefde Albert Heijn prima te pruimen, maar zelf maken is leuker. Zo kan ik zelf de smaken aan de hummus toevoegen die ik zelf lekker vind. Ik gooi er meestal iets meer knoflook door dan de Albert Heijn dat doet (sorry iedereen die mij tegenkomt!) en paprikapoeder door de hummus vind ik ook erg lekker. De grap is dat de hunk helemaal niet van hummus houdt, maar dat hij mijn home-made hummus wél lekker vindt. Als je je eigen smaken kunt bepalen kunnen dingen die eerder niet lekker vond opeens super lekker worden!

Het bereiden van hummus is echt supersupersupermakkelijk. Al ben je de grootste kluns in de keuken, dan nog kan je hummus maken. Het is wel handig als je een staafmixer/keukenmachine/stevige blender hebt, maar qua skills heb je weinig nodig.
De ingrediënten waren voor mij bijna allemaal dingen die ik standaard in m’n voorraadkast heb liggen. Knoflook, olijfolie, peper, zout, paprikapoeder… Het enige wat ik extra moest kopen waren kikkererwten (hoewel ik die ook vaak in huis heb) en tahin, wat eigenlijk gewoon sesampasta is. Tahin vind je niet bij de ‘gewone’ supermarkt, je moet dan echt even naar een natuurwinkel. Daar heb je de keuze uit honderdduizend soorten tahin (ik had het nog nooit gekocht, dus ik heb 10 minuten voor het schap staan wikken en wegen welke tahin ik nou toch in vredesnaam moest hebben). Ik heb zelf voor de lichte tahin gekozen.


De ingrediënten:
400 gram kikkererwten (en 2/3 van het sap van de kikkererwten)

1 flinke eetlepel tahin
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
2 teentjes knoflook (of als je geen diehard knoflooketer bent: 1 teentje knoflook)
peper en zout naar smaak

Hoe?
Je gelooft het misschien niet, maar het is echt waar. Mik alles in de keukenmachine en wacht tot het een egaal mengsel is.

Klaar!

Kan het makkelijker? 

 

 

3 comments

  1. Oeh, dit ga ik dus sowieso een keertje maken. Hopelijk lukt het ook goed met mijn staafmixertje.
    TIP: bij de Jumbo hebben ze tahin! Ik zag het toevallig staan van de week, vlakbij het kruidenschap. Ze hebben daar echt veel meer ‘supermarktvreemde’ producten dan je denkt! (:

  2. Ik doe meer tahin erin en citroensap en verse platte peterselie. Ook heel lekker

    1. Het was ook de eerste keer dat ik het maakte! Volgende keer doe ik denk ik ook iets meer citroensap er in 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge