Groentequesadilla’s

Als je mijn blog vaker leest weet je dat mijn grote food-liefde tortilla’s zijn. Ik denk dat ik wat dat betreft eigenlijk in Mexico geboren had moeten worden (gelukkig is dat niet zo, want het is mij daar veel te warm, pfewww). Als wij tortilla’s kopen zijn ze vrij snel op, want dan grijp ik mijn kans en lunch ik standaard met iets tortilla-achtigs. Een lekkere gevulde wrap met citroenquinoa of een quesadilla, omnomnom

Vorige week bevond ik me in de gevarenzone. We zouden vrienden op bezoek krijgen en de hunk en ik hadden bedacht dat we burrito’s gingen eten. We hadden een flinke voorraad tortilla’s gehaald, maar toen werd ik ziek en de afspraak ging niet door. En daar lagen die tortilla’s in de kast… Zo verleidelijk. Het resultaat is dat we 3 avonden achter elkaar gevulde burrito’s hebben gegeten. Een keertje vegetarisch, een keertje met kip en de derde keer met gehakt. Volgens mij kwamen die tortilla’s bij de hunk wel een beetje z’n neus uit, maar mijn liefde voor tortilla’s is onvoorwaardelijk. Dus maak ik quesadilla’s als lunch. 

En dat is heel makkelijk! Ik weet dat Nederlanders in de veronderstelling zijn dat lunch makkelijk moet zijn en eigenlijk ook in een boterhamzakje moet passen, maar dat hoeft écht niet zo te zijn. Lunchen is leuk, dus probeer dit eens! 

Groentequesadilla's

De ingrediënten: 
2 tortilla’s 
2 grote plakken oude kaas (uit zo’n “plakkenpakje”, als je zelf kaas schaaft van een blok kaas zou ik iets meer plakjes nemen)
1 avocado
1/2 groene paprika
1 tomaat
peper
zout 

Hoe? 
1. Prak de avocado en besmeer 1 tortilla met dit “prakje” (lekker woord). Strooi hier peper en zout overheen. 

2. Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes en verdeel dit over de tortilla waar de avocado op zit. 

3. Leg plakken kaas op de tortilla en leg de tweede tortilla hier bovenop. 

4. Pak een koekenpan en bak de tortilla op een hoog vuurtje bruin. Als hij bruin is, draai ‘m dan om. Hou het wel goed in de gaten, want de tortilla’s worden snel té bruin en dan heb je een verbrande quesadilla. 

5. Haal de quesadilla uit de pan en snijd in vieren. Eetsmakelijk! 

(voor de ketchupliefhebbers onder jullie: dit is lekker met ketchup!)

Groentequesadilla's

One comment

  1. Ik heb wel eens quesedilla’s geprobeerd te maken en dat werd niet zo’n groot succes. Maar oef, dit lijkt me ook weer zo heerlijk! Inspiratie om toch weer eens aan de slag te gaan :).
    Michelle onlangs geplaatst…Bent Objects van Terry BorderMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge