Groene tosti’s zonder kaas

Pijnpuntje in mijn leven: ik heb geen tosti-ijzer. Gelukkig heeft mijn lieftallige echtgenoot een creatieve geest en heeft hij me laten zien dat je ook tosti’s in een pan kunt maken. Ik wil nog steeds een tosti-ijzer of een paninigrill hoor, maar voor nu is dit een prima alternatief. Ik vind tosti’s heeeeel lekker, maar eet het niet zo vaak omdat ik weinig brood eet. Bovendien is de reden dat ik vaak tosti’s eet de kaas en kaas kan je ook ergens anders op/in/bij eten. 

En dan brak vandaag tóch het moment aan dat ik tosti’s in een pan ging maken zónder kaas. Eigenlijk alles wat ik nooit zelf zou bedenken, maar een vrije dag doet gekke dingen met je. Deze tosti’s ontstonden als een soort leftover lunch. Alles wat ik nog in de koelkast zag liggen deed ik op een broodje en bakte ik in de pan. Ik was aangenaam verrast toen ik een hapje nam want OMNOMNOM: lekkerrrrrr! Ik maakte er nog een groene salade bij, want we hebben zoveel bladspinazie in de koelkast liggen dat ik me elke dag verplicht voel om iets met spinazie te maken. Eten weggooien doe ik liever niet aan. 

Groene tosti

De ingrediënten: 
Voor de tosti’s: 
2 sneetjes speltbrood
1/2 avocado
1/2 tomaat
klein handje bladspinazie
1 el groene pesto

Voor de salade: 
een handje spinazie
1/2 tomaat
scheutje balsamico azijn

Hoe? 
Besmeer één sneetje speltbrood met pesto. Prak de halve avocado met een vork, kruid dit bij met peper en zout en smeer dit ook op het broodje, bovenop de pesto. Snijd de tomaat in plakjes en leg deze op je broodje. Leg tot slot een paar blaadjes bladspinazie op het broodje en maak de tosti af door het andere sneetje speltbrood bovenop het geheel te leggen. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en leg de tosti in de pan. De tosti wordt het lekkerst als je een deksel op de pan legt. Op die manier kan de tosti vanbinnen ook lekker warm en smeuïg worden, doordat alle hitte in de pan blijft. Controleer steeds even hoe donker je tosti is en als je ‘m donker genoeg vindt, draai hem dan om en laat de andere kant van je tosti goudbruin bakken. 
Snijd ondertussen een halve tomaat in kleine blokjes, was een handje bladspinazie en leg dit samen op een bord. Schenk hier een scheutje balsamico azijn overheen en klaar is je salade!
Eetsmakelijk!

 

Groene tosti

 

5 comments

 1. Dit ziet er wel onwijs lekker uit!
  Bettie onlangs geplaatst…Leather inspirationMy Profile

  1. Haha, gelukkig! Ik hoop dat je het ook lekker vindt!

 2. Heerlijke combinatie! Lang geleden dat ik zo’n tosti heb gemaakt :-).

  Liefs,
  Pauline

  1. Ja, dat was voor mij ook echt lang geleden! Eetsmakelijk 😀 !

 3. Oewh, dit ziet er wel erg lekker uit 😉

  xxx
  Melissa onlangs geplaatst…Come Come, Kitty Kitty, You’re so pretty prettyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge