Easypeasy paddenstoelensalade met sojasaus

Ik vind salades heerlijk als lunch. Voor een salade moet je echt even gaan zitten en de tijd nemen. Bij een salade ben je ook langer bezig met de bereiding dan bij een boterhammetje (en als je koken leuk vindt is dat dus fijn!). Met salades kan je eindeloos variëren. Als je een salade eet krijg je een heleboel vitamientjes binnen terwijl je gewoon lekker zit te smullen. Het enige nadeel aan een salade is dat je er geen pindakaas bij eet, maar daarom moet je heel soms ook gewoon een boterham eten.

Toen ik nét begon met geen-brood-meer-eten ging ik enthousiast van start en kocht ik een hele mooie lunchtrommel voor veel teveel geld. Het was zo’n hele mooie waar ook echt “Lunchtrommel” op stond in hele hippe letters. Ik zat er al weken naar de staren en was megasupergigahappy toen ik ‘m eindelijk had. Het plan was dat ik daar elke dag een salade in zou doen en die mee zou nemen naar de universiteit. Terwijl iedereen om me heen dan een hap-slik-weg-boterham zou eten zou ik uitgebreid dineren met mijn heerlijke sla. Ik voelde me heel gezond en cool toen ik voor de eerste keer mijn salade meenam naar de uni. Dat gevoel verdween snel toen ik ontdekte dat mijn o-zo-mooie lunchtrommel niet echt saladeproof was. Mijn hele tas zat onder de smurrie. Ik had niet eens dressing in m’n sla, maar de tomaatjes en komkommertjes gaven teveel vocht af en toen had ik opeens een sla-tas. Huilen.

Ik kocht uiteraard een nieuwe tas. Daarna kocht ik deze awesome broodtrommel bij de Hema. Helemaal perfect, want hij lekt niet. Nu hoef ik niet meer bang te zijn dat het meenemen van een salade betekent dat ik een nieuwe laptop moet kopen omdat mijn sla heeft gelekt (bah, wat klikt dat vies, lekkende sla. Iew.)

In alle eerlijkheid, het enige nadeel aan salade, als je niet thuis luncht, is dat je elke keer zo’n enorme bak mee moet slepen (gelukkig was mijn tas nog niet zo vol, huilie).

Maar terug naar de salades. Alles is mogelijk. Veel kaas (man, wat hou ik van kaas), veel noten, veel groente, en soms kip als ik in een dierlijke bui ben (wel biologisch uiteraard). De salade die ik vandaag maakte was eigenlijk een bijeen geraapt zooitje van dingen die nog in de koelkast lagen, maar het was héél makkelijk en héél lekker.

 De ingrediënten:

3 handjes rucola
175 gram champignons
1 groene paprika
1 tomaat
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
een handje pijnboompitten
sojasaus

Hoe?
Leg op een bord de rucola.

Snijd de champignons, paprika, tomaat, ui en knoflook in stukjes en wok dit in een flinke scheut sojasaus. Laat dit even 5 minuten sudderen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan (goed in de gaten houden, want dit brandt snel aan!).
Leg vervolgens het de inhoud van de wokpan en de pijnboompitjes bovenop de rucola en… tja, klaar is je salade. Zo simpel kan het zijn.

Eet smakelijk! 

One comment

  1. Ik eet eigenlijk nooit paddestoelen maar zo te zien is het wel lekker makkelijk om te maken. Toch maar eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge