Chiapunch

Ik kan me de dag dat ik kennismaakte met chiazaad nog goed herinneren. Mijn huisgenootje stond in ons krakkemikkige studentenkeukentje iets klaar te maken wat er uit zag als een soort mislukte kikkerdril. Even later zag ik het haar ook nog vol plezier opeten. Het zag er zó goor uit, BLEGH. Ik beloofde mezelf om nooit – maar dan ook NOOIT – chiazaad te eten, maar omdat ik vrij makkelijk over te halen ben als ik hoor dat iets heel erg gezond is at ik een aantal dagen later tóch chiazaad. 

Ik weet niet hoe de meningen in blogland verdeeld zijn over chiazaad, maar van de meeste mensen hoor ik dat ze het door hun smoothies gooien omdat ze het “zo smerig, maar wél gezond” vinden. Eerlijk is eerlijk, chiazaad an sich is ook niet zo bijzonder qua smaak. Een beetje net als droge quinoa of droge rijst, gewoon een beetje smaakloos. Maar net als bij quinoa en rijst is het een kwestie van weten hoe je het moet combineren. Want dan kan chiazaad opeens omgetoverd worden tot chiapunch… en dat is wél heel erg lekker! 

Ik start mijn dag normaal gesproken met een door-de-hunk-klaargemaakt-schaaltje-havermout, maar omdat ontbijten het allerfijnste van de hele wereld is, vind ik het leuk om af en toe eens iets anders uit te proberen. Dit ontbijtje maak ik graag als alternatief (en at ik ook zo nu en dan met mijn huisgenootje op de gang). Het is ontzettend voedzaam en gezond, dus probeer het eens uit en laat het me weten als je het gemaakt hebt! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. 
Chiapunch

De ingrediënten:
1 groene appel
2 perssinaasappels 
5 el chiazaad
1 blokje pure chocolade (meer dan 85% cacao)
1 handje ongezouten cashewnoten

Hoe? 
Pers de sinaasappels en voeg de 5 eetlepels chiazaad aan het sap toe. Laat dit 15 minuten weken en roer het af en toe even door. 
Snijd de appel in kleine stukjes en hak het blokje chocolade fijn. Voeg de appel, de stukjes chocolade en een handje ongezouten cashewnoten toe aan het sinaasappelsap-chiazaad mengsel, roer goed door en klaar is kees!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge