Bananenbrood met chocolade

De afgelopen week was het even wat rustiger op mijn blog. Op woensdag stond ik op met een snotkop, maar besloot ik gewoon mijn bed uit te stappen, een college te volgen en ’s middags lekker naar een high tea te gaan met een vriendinnetje. Ik voelde me heel verantwoordelijk en verstandig toen ik braaf in college zat, maar dat gevoel veranderde in de loop van de dag.

Ik werd ZOOOHOOOO verkouden. Ik kan dat soms hebben. Dan lijkt het alsof heel plotseling alle sluizen in je hoofd open worden gezet. Ik kon niet meer stoppen met niezen en “HATSJOE” roepen. Mijn gezicht veranderde in een opgezwollen monsterlijk iets met twee hele kleine waterige oogjes. En dit alles terwijl ik nog maar op de heenweg was naar mijn high tea, wat een uur met de trein was. Huilen. Als blikken konden doden had ik deze blog niet meer kunnen typen. Ik geloof dat mensen in de trein het niet echt op prijs stellen als je alleen maar kunt proesten en snotteren en verkouden kunt zijn. Maar ja. Ik kon er ook zo weinig aan doen.

Om een lang (en snotterig) verhaal kort te maken: tijdens de high tea ging het goed, maar op de terugweg had ik weer zo’n dramatische ik-voel-me-vreselijk-ziek-treinrit en toen ik thuiskwam dook ik meteen m’n bed in. Daar ben ik tot zondagochtend blijven liggen, want toen kwam ik weer een beetje tot leven.

Gelukkig had ik voordat ik ziek werd een bananenbrood gebakken. Ik wilde daar uiteraard al veel eerder over bloggen, maar dat ging dus even niet. Ik wilde al zo lang een bananenbrood maken. Overal op andere blogs zag ik bananenbrood voorbij komen en ik kreeg er zo’n hongerrrrrr van. Ik wilde wel mijn eigen recept maken, met veel (gezonde) chocolade er in en andere echt gezonde ingrediënten. Omdat mijn bananenbrood zo gezond was, was het ideaal om dat als ik-wil-beter-worden-medicijn te gebruiken de afgelopen week, dus ik heb er al heel veel stukjes van op.
Vergis je niet: het ziet er cake-achtig uit, maar het lijkt echt meer op een brood. Het is vooral lekker met een beetje (zelfgemaakte!) aardbeienjam er op, mjammm.
Ik at het als ontbijt, als lunch of gewoon tussendoor. Zelfs de hunk vond het lekker, alleen die vond het chocoladegehalte dat ik door het brood had gedaan een beetje téveel van het goede. Als je dus niet zo’n chocoladeliefhebber bent kan je dit ook gewoon weglaten. Als je wél een chocoladeliefhebber bent: wees niet bang! Dit brood is nog steeds gezond. Het is namelijk chocolade gemaakt van 92% rauwe cacao (te krijgen bij de Ekoplaza). Goed voor je hart!
Bananenbrood

De ingrediënten:
3 rijpe bananen
150 gr speltmeel
2 el kokosrasp
2 el cacaopoeder

3 eieren
3 verse dadels
3 blokjes 92% chocolade
2 tl bakpoeder
1 tl zeezout

Hoe?
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Prak 2 bananen en doe hier het speltmeel, de eieren, de dadels, de cacaopoeder, het bakpoeder en het zeezout bij.
Roer het geheel goed door.
Hak je chocolade in hele kleine stukjes en gooi dit door het mengsel heen samen met de andere ingrediënten.
Gooi vervolgens de overige ingrediënten door het mengsel.
Doe het mengsel in de vorm. Snijd vervolgens de laatste banaan in twee lange repen en leg deze over het mengsel in de cakevorm heen.
Laat dit 45 minuten in de oven zitten.

Eetsmakelijk!

8 comments

 1. Oeh lala! Ik heb vorige week voor het eerst bananenbrood gemaakt en bedacht me toen ook al dat het misschien lekker zou zijn met chocolade. Voor een eerste keer proberen (en met mijn onbetrouwbare oven) heb ik dat nog even weggelaten, maar de volgende keer gaat het er zéker door!

  1. Ik heb ook een onbetrouwbare oven dus het was bij mij ook een beetje een experiment 😉 Maar wel heel lekker!!!

 2. Hardlopen in het algemeen maar het lopen van Marathons in het bijzonder, is één van mijn grote passies.
  Dit Bananenbrood lijkt prima te passen als onderdeel in het menu van een Marathonloper! Ziet er ook nog eens smaakvol uit. 🙂

  1. Absoluut! Ik kwam o.a. op het idee om een bananenbrood te maken door het Hardloperskookboek! Ken je dat?

 3. Nee, dat ken ik niet. Niet in de zin dat ik het gelezen heb. Ik weet wel dat er een aantal van dat soort dat soort boeken bestaan. Wat grappig!

  1. Ha! Dat ga ik een keer proberen, dat ziet er écht leuk uit!

 4. Echt een verrassing! Ook leuk met Pasen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge