Aardbeienbroodjes

De hunk vindt dat ik de laatste tijd te weinig bak (is ook wel zo, maar ja, anders groeien we dicht hè) en dus neemt hij tijdens het boodschappen doen soms gewoon een ingrediënt mee waar ik iets mee kan bakken. Verschrikkelijk subtiele hint. Afgelopen week kwam hij plotseling thuis met aardbeien plus de vraag of ik daar misschien iets mee kon bakken. Prima hoor. Het leven is tenslotte een feestje en bij een feestje hoort iets lekkers. En lekkers hoeft écht niet altijd ongezond te zijn! Fruit is heel prettig om mee te bakken (mijn favoriet blijft banaan), maar aardbeien zijn een uitdaging.

Aardbeien zijn gewoon niet zo makkelijk om mee te bakken. Aardbeien zijn vochtiger dan andere fruitsoorten en dat maakt taartjes of cakes met aardbeien vaak een beetje zompig. Bovendien lijkt de smaak soms gewoon niet sterk genoeg om goed te overheersen in een taartje. En daarom dacht ik: ik ga proberen om een broodje met aardbeien te maken. In een brood wil je tenslotte graag dat de broodsmaak overheerst. Alle extra smaken die in het brood zijn gestopt (kruiden, kaas, fruit, noten, wat dan ook) moeten op de achtergrond het brood extra lekker maken. En dat is precies wat de aardbeien in deze broodjes doen. 

Aardbeienbroodje

De ingrediënten (voor 2 broodjes):
220 gr volkoren speltmeel (plus wat extra om te bestuiven)
100 gr kokospalmsuiker
1 tl wijnsteenbakpoeder (of normaal bakpoeder)
2 eieren
1 vanillestokje
200 gr aardbeien
50 gr amandelen

Hoe?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd ondertussen de aardbeien in kleine stukjes en hak de amandelen in grove brokken.

2. Zeef het speltmeel in een kom. Voeg daarna de kokospalmsuiker en de wijnsteenbakpoeder toe en roer dit even goed door.

3. Maak een klein kommetje in het midden van het meel en klop daarin de eieren los. Voeg vervolgens de aardbeien, de amandelen en het merg uit het vanillestokje toe en meng alles met elkaar.

4. Kneed het deeg en voeg steeds een beetje speltmeel toe zodat het deeg niet ál te plakkerig is (het blijft wel plakkerig hoor). Deel het deeg vervolgens in twee bollen en leg deze op een bakplaat. Laat dit 35 minuten in de oven garen. En voila, daar zijn je lekkere aardbeienbroodjes!

Lekker als ontbijtje, als lunch, of gewoon als lekker hapje tussendoor. Eigenlijk gewoon altijd lekker. Eetsmakelijk dus!

Aardbeienbroodje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge