Zoete amandelen

Ik ben echt een tussendoortjesmens en dat is best een beetje jammer, want de meeste tussendoortjes zijn niet zo gezond. Ik zou best elke dag rond een uurtje of 4 een stukje taart willen eten, maar mijn gezonde verstand (letterlijk) vindt dat toch niet zo’n goed plan. Maar ja, wat moet je dan hè? Het leven zonder lekkere tussendoortjes vind ik eerlijk gezegd pittig saai.

Ik kan me nog herinneren dat ik op de basisschool altijd een tussendoortje meenam voor de melkpauze. Ik was overigens altijd super jaloers op de kinderen uit mijn klas die altijd schoolmelk kregen, want ik kreeg “gewoon” drinken van thuis mee. Achteraf een ode aan mijn ouders, want die schoolmelk is niet te zuuuuupen. Het tussendoortje dat ik mee kreeg kan ik me eerlijk gezegd niet zo goed meer herinneren, want ik ruilde het altijd met mijn klasgenootjes (sorry mam!). Eén meisje uit mijn klas had altijd clowntjeskoekjes bij zich (anyone?!) en die vond ik zooohooo lekker. Ik hoopte altijd dat ze met mij wilde ruilen, want jum! Helaas waren mijn tussendoortjes niet zo spectaculair en moest ik vaak ruilen met iemand die een simpel pakje sultana’s had meegekregen. Soms kon je doorruilen en dan kon ik alsnog de clownkoekjes bemachtigen, maar dat was alleen op goede dagen. Nu ben ik wel een beetje anders, want los van het feit dat ik mijn tussendoortjes niet meer ruil zijn ze ook iets gezonder geworden dan de suikerige clowntjeskoekjes. Hoewel ik nog steeds voorkeur heb voor zoute snacks zijn deze zoete amandelen een prima en lekker tussendoortje! Noten zijn beregezond en als je rauwe noten niet zo lekker vindt maak je er gewoon zelf een zoet laagje omheen. Easy!

Let niet op ons gruwelijke aanrechtje.
(Let niet op ons gruwelijke aanrechtje)

De ingrediënten:
150 gr amandelen
1 el kokosolie
2 el ahornsiroop
1/4 tl kaneel

Hoe? 
Smelt de kokosolie in de magnetron tot het een doorzichtige, egale massa is. Verwarm hier na de oven voor op 160 graden. Voeg de ahornsiroop en kaneel toe en roer dit goed door. Voeg tenslotte de amandelen toe en zorg dat alle amandelen een laagje olie over zich heen hebben. Leg de amandelen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 17 minuten mooi knapperig. Roer ze tussendoor goed om. Snackze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge