Rauwe cacaotruffels

Al eerder zette ik een recept voor rauwe cacaotruffels online, maar omdat dat recept verstopt stond in deze detoxpost bedacht ik dat ik er nog maar eens een aparte blog over moest schrijven. Deze rauwe cacaotruffels zijn nóg simpeler te maken dan de cacaotruffels uit de detoxpost, maar zijn wel net zo lekker. Ik vind het één van de allerbeste tussendoortjes van de hele wereld. Net alsof ik een bonbon opeet. 

Soms schiet ik een beetje door mijn fantasie. Ik heb dus al een toekomstige bestemming bedacht voor deze rauwe cacaotruffels. Als de hunk en ik ooit in een verre toekomst een dochter krijgen die heel erg van barbieroze (whehhh) en poppen (whehhhhhh) en andere meisjesachtige rotzooi (WHEEEEEEEH) houdt, dan kan ze deze rauwe cacaotruffels trakteren op school. Hebben we allebei wat aan, want ik ben dan zo’n super fancy moeder die heel veel energie steekt in vreselijk originele traktaties en zij is het hipste kind van de klas met haar prachtige roze cacaotruffels (want in plaats van geraspte kokos doen we er dan natuurlijk roze muisjes omheen ofzo). Lekker meisjesachtig, want daar hou ik zo vreselijk van. Glitters, roze, barbies, alles. 

Maar even zonder grappen, het leuke is dat je bij deze truffels de associatie hebt met heel veel chocola en suiker, maar dat er eigenlijk niks ongezonds in zit. Ik vind dat altijd leuk, want dan kan ik zonder schuldgevoel alles in m’n eentje opeten (waardoor het opeens weer ongezond wordt, OEPS). Zelfs de hunk vindt deze truffels lekker, al eet hij liever gewoon onze leftover chocoladeletters op. Ieder z’n ding.
Cacaotruffels

De ingrediënten (voor 8 truffels): 
15 dadels
1 el kokosolie
2 el rauwe cacaopoeder
3 el kokosrasp 

Hoe? 
Heel simpel. Mix de dadels, kokosolie en cacaopoeder in de keukenmachine (of snijd de dadels in hele kleine ministukjes en mix het met de kokosolie en het cacaopoeder). Verdeel het mengsel in achten en rol hier 8 bolletjes van. 
Rol de bolletjes even door de kokosrasp en laat vervolgens drie uur opstijven in de koelkast. 
Tip: mocht je een zuurstokrozebarbiedochter hebben, dan kan je er i.p.v. kokosrasp ook iets roze-achtigs omheen doen en om het af te maken kan je er dan satéprikkers met vlaggetjes insteken. Voila: leuke traktatie!

 

4 comments

  1. Oeh lala, deze ga ik opslaan voor een kersthapjetoetjedinges.

    1. Al zeg ik het zelf, ze zijn echt lekker! Ik ga ze misschien ook wel maken voor kerst, ja!

  2. Ziet er echt heerlijk uit en fijn dat ze ook nog gezond zijn, maar doet vermoeden dat je toch chocolade aan het eten bent ! Ga ik zeker een keer maken. Prachtige foto’s trouwens weer zeg…

    1. Dankje! Dat vind ik echt leuk om te horen! Ik heb m’n spiegelreflex nog maar net en ben gewoon wat aan het proberen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge