No bake brownie met rood fruit

De herfst is BAKTIJD. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit seizoen geen enorm trouwe volger ben van Heel Holland Bakt (iets met tijdnood), maar thuis bak ik gezellig mee. Toen ik vorige week een bakmix mocht testen voor mijn werk, kwam ik er opnieuw achter dat ik geen fan ben van bakmixen. Het is ideaal voor de onervaren bakker die écht geen mislukt taartje kan voorschotelen aan zijn visite, maar ik heb er zelf weinig lol in. Het is een kwestie van alle ingrediënten (inclusief bakmix) in een kop mikken, even mixen en hup, de oven in (als je oven het doet, die van mij krijgt steeds meer kuren). Sinds ik zelf ben begonnen met het koken en bakken met pure ingrediënten (géén e-nummers, geen rotzooi), merk ik ook dat de smaak van een bakmixtaart (zo noem ik het voor het gemak maar even) eigenlijk helemaal niet zo lekker is. Ik vind het chemisch en heb eigenlijk na één hap al genoeg – wat trouwens wel goed voor de lijn is, maar oké.

Pure ingrediënten dus. Het is wel veel proberen. Keer op keer. En bij mij mislukken taarten ook heel vaak, gewoon omdat ik alles zelf probeer en geen “recept” volg. Dit brownierecept heeft tijdens het bakproces ook heel wat aanpassingen gekregen. Nog iets meer dadels, iets meer kokosolie toevoegen… Al kijkende en proevende ontdek je welke ingrediënten je nog toe moet voegen. Ik zou mezelf nog steeds geen ster noemen, maar het gaat beter en beter. En zo ontstond deze brownie. Al proevende dus (jum!).

No bake brownie

De ingrediënten: 
150 gr amandelmeel
8 el cacaopoeder
100 gr dadels
3 el honing
7 el kokosolie
150 gr bramen
100 gr frambozen
95 gr hazelnoten (bakje van de AH)

Hoe? 
1. Mix de dadels, het amandelmeel, 3 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels kokosolie en de honing in de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, snijd je de dadel zelf fijn en mix je de ingrediënten daarna met een garde.

2. Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan (geen olie dus!). Houd dit goed in de gaten, want er lijkt heel lang niets te gebeuren en opeens zijn je hazelnoten pikzwart (overkomt mij elke keer).

3. Voeg de bramen, de frambozen en de geroosterde hazelnoten toe aan het dadelmengsel en doe dit in een bakvorm. Druk stevig aan met een lepel.

4. Smelt vervolgens de overige kokosolie (5 eetlepels) en het overige cacaopoeder (5 eetlepels) in een pannetje tot dit smelt. Giet dit over het dadelmengsel in de bakvorm heen.

5. Laat 3 uur in de koelkast staan. En hupsakee: klaar is je brownie!|

Eetsmakelijk!

2 comments

  1. Het ziet er heerlijk uit! Ik wilde zeggen ‘lijkt me heerlijk nog een beetje warm bij een kop thee’ maar hij moet in de koelkast. Oké, dan is warm een beetje lastig. Anyway, mijn maag gaat ervan knorren!
    Inge onlangs geplaatst…#InspirerendGeluk – VeranderingenMy Profile

  2. Brownies zijn niet mijn favoriete gerecht. Ik vind ze meestal veel te zoet. Maar zo met bramen en frambozen lijken ze me wel een stuk gezonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge