Muffinscones (of sconemuffins) met citroen

Toen ik van de week zin had in bakken gooide ik een aantal ingrediënten bij elkaar en deed ik dat in muffinvormpjes. Niks bijzonders, zou je zeggen. Tot ik de muffins na het bakken uit de oven haalde en de hunk en ik onze fijnproefkunsten in de strijd gooiden. Deze muffins smaken namelijk niet naar muffins, maar naar scones. Huh? Ik heb er een eeuwigheid over gedaan om een naam te bedenken voor deze blogpost, want ik wist gewoon niet of het nou muffins of scones waren. Ik heb ze maar muffinscones genoemd. 

Toen ik over mijn “zijn-het-nou-muffins-of-scones-verwarring” heen was kwam de trots, want hoe cool is het om – zonder dat je het door hebt – een soort muffinscones te maken. Zo’n receptje heb ik nog nooit gezien. Ik ben een genie! Het deeg voor deze muffins is wat dikker dan “gewoon” muffin/cakedeeg. Het leek bijna alsof ik brood aan het bakken was (wat ik ook echt nog een keertje ga doen!). De muffins gewoon zo opeten kan wel, maar dan is de smaak wel een beetje saai. Daarom moet je ze behandelen als scones: doorsnijden en er iets tussen smeren! Omdat er een beetje citroensap in de muffins zit, is het lekker om in plaats van jam en slagroom een beetje lemon curd tussen de muffin te doen (gewoon te koop bij de Appie, niks spannends, wél lekker). Een kleine waarschuwing van tevoren: de muffins zijn gezond, de lemon curd niet. Mocht je dus suikervrij eten, kies dan voor een ander smeerseltje. 

Muffinscones

De ingrediënten voor 6 muffinscones:  
100 gr speltmeel
2 tl bakpoeder
1 ei 
2 el griekse yoghurt 
1 el kokosbloesemsuiker 
2 el ahornsiroop
sap van 1/2 citroen 
snufje zout 
potje lemon curd (bij de Appie op de jamafdeling)

Hoe? (simpel!)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. Meng het speltmeel, het bakpoeder, het ei, de griekse yoghurt, de kokosbloesemsuiker, de ahornsiroop, het citroensap en het zout in een kom. Meng dit goed. Er ontstaat een dik, broodachtig deeg. 

3. Doe 6 muffinvormpjes in een muffinvorm (of vet je muffinvorm in en bak zonder muffinvormpjes). Verdeel het deeg over de muffinvormpjes. Bak de muffins in 30 minuten gaar. 

4. Laat de muffinscones 5 minuten afkoelen. Haal de muffinscones daarna uit hun vormpje en snijd ze horizontaal doormidden. Smeer er een lekkere laag lemon curd tussen en eetsmakelijk!

Dit is lemoncurd. Een soort honingachtige jam met citroensmaak.
Dit is lemoncurd. Een soort honingachtige jam met citroensmaak.

 

 

2 comments

  1. Ik ben nu eigenlijk vooral benieuwd naar die lemon curd haha. Al zou ik wel graag eens iets van ‘ontbijtmuffins’ willen maken ofzo!
    Michelle onlangs geplaatst…Project bewust: februari doelenMy Profile

    1. Als je van citroen houdt, vind je lemon curd sowieso lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge