Mini appelnotentaartje

Ik vind het super leuk om een taart te bakken als we visite hebben, maar het nadeel is dat we altijd met zoveel taart blijven zitten. De hunk en ik vinden dat in principe helemaal niet erg (want: meer taart voor ons), maar elke week samen een halve taart opeten is wel erg overdreven. Je moet het leven vieren hoor, maar dat kan ook gewoon met een bakkie slobber. Ik heb hier een fantastische oplossing voor: jarig zijn. Want als je jarig bent en je heet Lisse, dan krijg je allemaal leuke taartvormpjes! Voor mijn afgelopen verjaardag heb ik een heel lief, schattig rond springvormpje gekregen (wat is dat toch? als je vrouw bent noem je alles wat klein is schattig en lief) en die leent zich perfect voor kleine minitaartjes, zodat je als je visite weg is achterblijft met een lege taartvorm. Joe!

Ik moet eerlijk toegeven dat mijn appeltaartje de verse appeltaart van de allerliefste mama van de hele wereld niet kan overtreffen. Mijn moeder is de appeltaartkoningin. Ik weet dat iedereen dat denkt, maar die van mij is het écht. Op verjaardagen maakte ze meestal 2 appeltaarten en bestelde ze daarnaast nog wat andere taarten bij de HEMA. Meestal bleven we achter met alle HEMA taarten en vocht het bezoek om stukjes appeltaart. Was altijd heel gezellig (nee hoor, viel best mee, maar de appeltaart was wel razend populair). In een poging om mama’s appeltaart op een gezonde manier na te apen maakte ik dit taartje en omdat ik niet alleen maar wil na-apen voegde ik ook nog wat leuke noten toe. Ik kan normaal gesproken nooit appelnotentaartjes eten, omdat daar altijd walnoten of pecannoten in zitten en daar krijg ik dikke lippen van. Als ik zelf een appelnotentaartje maak kan ik zelf kiezen welke noten ik er in stop. Mocht je overigens toch ontzettende walnootcravings hebben, voel je dan zo vrij om de hazelnoten of amandelen uit mijn recept te vervangen. Ik ben best makkelijk.

Notenappeltaartje

De ingrediënten (verdubbelen als je een normale taartvorm gebruikt): 
100 gram havermout
2 el kaneel
1 ei
2 el vloeibare honing
2 el sinaasappelsap
5 appels
handje hazelnoten
handje amandelen
handje rozijnen

Hoe?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een klein springvormpje en leg hier bakpapier op. Vet de randen van het taartvormpje in.
Meng in een kom de havermout met 1 eetlepel kaneel, een snufje zout, het ei, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Kneed dit allemaal tot een smeuïg deeg en druk dit op de bodem en de zijkanten van het springvormpje.
Meng de appels, de rozijnen, de hazelnoten en de amandelen in een kom en doe hier een eetlepel kaneel, een eetlepel honing en een eetlepel sinaasappelsap bij. Meng dit goed door en leg het op de taartbodem in de springvorm.
Bak in 40 minuten goudbruin. Mochten de stukjes appel wat donker worden, dan kan je vanaf 30 minuten nog even een stukje aluminiumfolie over het taartje leggen. Eetsmakelijk!

Notenappeltaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge