Koffiecake met chocola + fijn nieuws!

Sorrysorrysorry dat ik zo afwezig ben geweest op mijn blog. Mijn leven is eventjes een beetje chaotisch en druk. En toch MOET ik even iets met jullie delen, want ik heb zulk fantastisch nieuws dat ik het liefst slingers ophang en de hele dag taartjes eet. Ik mag gaan werken in een onwijs gaaf koffietentje dat in april geopend gaat worden! Dat betekent dat ik mijn geld kan gaan verdienen met het maken van broodjes en koffie en dat is mijn allergrootste droom! Voor veel mensen is dit ‘gewoon een bijbaantje’, maar voor mij is het veel meer dan dat! Ik heb er ongelooflijk veel zin in! 

De hunk vond dat we dat moesten vieren en ik gaf hem helemaal gelijk (want: het leven is een feestje). We hadden uit eten kunnen gaan, maar dat doen we inmiddels bijna elke dag (nee grapje, maar het wordt wel een beetje te gek), dus ik ben lekker iets gaan bakken. Een koffiecake, om te vieren dat ik in een koffiezaakje mag gaan werken! WAAAAH!

Ik gebruikte voor deze koffiecake een brownievorm van ongeveer 24 x 24 cm

Koffiecake

De ingrediënten:
200 gr volkoren speltmeel
80 gr amandelmeel
2 tl wijnsteenbakpoeder (of normaal bakpoeder)
2 tl kaneelpoeder 
3 el cacaopoeder
90 gr Tony chocolade, smaak Coffee-Crunch
3 eieren
80 gr kokosolie
100 ml sterke koffie
50 kokosbloesemsuiker 

Hoe? 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het volkoren speltmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, het kaneelpoeder, 1 eetlepel cacaopoeder (niet alle cacaopoeder dus!) en de kokosbloesemsuiker in een kom. 

2. Zet een pot sterke koffie. 

3. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur tot het vloeibaar en doorzichtig is geworden. Meng dit met de droge ingrediënten in de kom. 

4. Voeg drie eieren en 100 ml sterke koffie toe aan het geheel en klop alles goed door tot het een mooi, dik cakebeslag wordt. Alle koffie die je over hebt kan je lekker opdrinken 🙂 

5. Hak tenslotte de chocolade in kleine stukjes en gooi dit door het cakebeslag. Bak 25 min. in de oven en controleer dan even met een satéprikker of je cake gaar is (kan per oven een beetje verschillen). 

6. Knip van een stukje bakpapier een hartje (of een ander vormpje) en leg dit op het midden van je cake. Strooi vervolgens cacaopoeder met een zeef over de cake heen. Haal daarna het hartje van bakpapier weg en daar is je vormpje! 

Lekker met een kopje koffie uiteraard, als je iets te vieren hebt, of gewoon als je zin hebt in iets lekkers!

Koffiecake

5 comments

  1. Proficiat en succes met je baan, Lisse!
    Die koffiecake met chocola ga ik zeker een keer maken!

  2. Gefeliciteerd met je baan! Wat leuk dat je er zo blij mee bent!

  3. Wat fijn! Proficiat met je nieuwe baan!
    En weer een ove(n)rheerlijk recept 🙂

  4. Jaaaaaaa WAT LEUK! Waar waar waar? Ik kom bij je koffiedrinken!! (en taart eten :D)

  5. Als ik chocola zie krijg ik altijd gelijk zin om te eten. Deze cake ziet er echt lekker uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge