Kerstmuffins met chocolade

JAAAAAAAA het is kerst! Hoera! Feest! Fijn! Uitroepteken! Ik hou heel veel van kerst, want kerst zit (meestal) vol met dingen die ik leuk vind: sneeuw (niet nu dus, whehhh), lekker eten, gezelligheid, lampjes, wijn, kerstliedjes! En laat ik vooral mijn ontzettend foute, knalrode glitternagellak niet vergeten, want dat mag met kerst. 

Terugkomend op dat lekkere eten: ik zie kerst niet als een gelegenheid om me helemaal vol te stouwen met voer, maar ik vind wel dat je met kerst extra mag genieten. En dus maakte ik kerstmuffins. Of nou ja, gewoon muffins met chocolade eigenlijk, maar omdat het bijna kerst is plak ik het woordje ‘kerst’ overal voor en dan wordt het opeens kerstig. Net zoals mijn kerstnagellak dus. Nagellak die ik eigenlijk gewoon in mei bij de Hema kocht. Maar hij is rood met glitters, dus wat wil je.  

Kerstmuffins dus. En nog gezond ook. Op eerste kerstdag bij mijn ouders ga ik het toetje maken en dat wordt een (ongezond) kerstboomstammetje met ijs. Ik gooi in dat geval even al mijn gezond-eten-gedachten weg en ga iets maken wat gewoon heel erg lekker is. Deze muffins daarentegen komen wél voort uit mijn standaard levensmotto en bevatten dus eigenlijk niet zulke hele spannende ingrediënten. 

Oja: voor dit recept wil ik mijn keukenmachine bedanken. Hij maakt alles zoveel makkelijker… (kwijl)

Kerstmuffins

De ingrediënten (voor 6 muffins): 
100 gr amandelmeel 
50 gr kokosrasp
20 gr zeer fijngemalen lijnzaadjes
5 dadels
1 banaan
2 scharreleieren
2 el kokosolie
1 tl bakpoeder
1 vanillestokje
snufje zout
50 gr 80% chocolade van Lindt

Hoe? 
Haal het merg uit het vanillestokje en mix dit met alle andere ingrediënten, behalve de chocolade (dit deed ik dus met mijn keukenmachine, want ik ben lui). Hak ondertussen de chocolade in kleine stukjes en strooi deze door het mengsel. Roer dit nog even goed door (niet in de keukenmachine, anders wordt je chocola zo klein). 
Leg papieren vormpjes in een muffinvorm en vul ze tot de rand met het mengsel. Bak de muffins 20 minuten. Omnomnom!

 

 

2 comments

  1. Ziet er echt heerlijk uit! Fijne dagen 🙂

    1. Thanks! Jij ook, geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge