Healthy chocokoekjes

Ojee dacht ik gister eventjes, want nu iedereen met alle goede voornemens is zullen al die taartjes en koekjes vast niet meer zo populair zijn als voorheen op mijn blog. Gelukkig ben ik over het algemeen een gezonde foodblogger, anders had ik wel kunnen opgeven. Nee hoor grapje, want van de week was ik in de sportschool en toen was er helemaal NIEMAND dus ik denk dat iedereen gewoon chips zat te eten op de bank. Waar zijn al die goede voornemens? Ik begreep er niks van. Ik heb zelf ook al mijn eerste oeps-daar-gaan-m’n-voornemens-moment gehad, want van de week bestelden de hunk en ik ’s avonds nacho’s. Ach, liever blij door het leven met maatje M dan ongelukkig met maatje S. Eerlijk hoor.

Voor de mensen die toch aan goede voornemens doen heb ik hier een troostmomentje: deze chocokoekjes zijn gezond. Je kunt je dus heel januari volproppen met deze koekjes. Hoera! Deze koekjes hebben een groot voordeel ten opzichte van de overheerlijke supergrote chocolate chip cookies van de AH to go (serieus, heb je die wel eens op? zoohooo lekker!): ik krijg er geen pukkels van. Van “gewone” chocolate chip cookies krijg ik de dag daarna als cadeautje een groot slagveld op mijn gezicht. Hebben jullie dat ook? Een overload aan chocola en HALLO! Overal pukkels, bij voorkeur tussen m’n ogen (lekker symmetrisch) of op het puntje van m’n neus. Deze koekjes doen dat niet. Fijn! 

Chocokoekjes

De ingrediënten: 
2 eieren
2 el ahornsiroop
3 el rauwe cacao
2 el olijfolie
100 gr havermout
1 handje amandelen
3 blokjes pure chocola (ik gebruikte extra puur 85%)

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren en de ahornsiroop met de mixer 5 minuten tot het een lichtgeel schuim wordt. Voeg al kloppend de cacao en de olijfolie toe en klop nog een minuut goed door. Hak de 3 blokjes chocolade in kleine stukjes. Pak tenslotte een spatel, voeg de havermout, de fijngehakte chocolade en de amandelen toe en roer dit goed door. Leg bakpapier op een bakplaat en maak met twee lepels kleine hompjes deeg die je op het bakpapier legt. Laat het 15 minuten bakken in de oven en voila!

 

2 comments

  1. Heeerlijkheid dit! Verantwoord koekjes eten, ik doe niets liever. En waar iedereen uithangt in de sportschool is mij ook al enkele dagen de grote vraag.
    Anouk onlangs geplaatst…Vijf fav’sMy Profile

  2. Oh hemeltje lief, deze wil ik maken!! Ik heb een mixerding waar ik mee kan kloppen dus het kan nog ook! Woah <3.
    Michelle onlangs geplaatst…Movie challenge 2015My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge