Gezonde zoete snack: appelkaneelballetjes

Zoohoo leuk! Ik ging vorige week met de hunk op beebiebezoek bij een vriendin en bij de koffie kreeg ik een cacaotruffeltje, naar het recept van mijn blog. Awwwh. Ik hoor de laatste tijd wel vaker dat mensen blij zijn met mijn “gezonde oplossingen” voor kinderen die graag willen snoepen. Mijn blog verandert langzaam in een toevluchtsoord voor wanhopige ouders. Nou, prima hoor. Ik vind alle lezers leuk. 

Vooral deze balletjes zijn een groot succes. Ze zijn ook ontzettend lekker, makkelijk en leuk om te maken, maar ik vind het ook een treurig lot als alle kindertjes van Nederland in hun toekomst alleen maar rauwe cacaotruffels mogen eten. Daarom bedacht ik iets anders: appelkaneelballetjes! Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig (en als je een echte foodie bent heb je die gewoon in huis!). Ik vind ze lekker en mijn testpanel (= hunk) vond ze ook lekker. 

Appelkaneelballetjes

De ingrediënten (voor 12 balletjes):
2 kleine appels (ik gebruikte elstar) 
20 dadels 
1 tl kokosolie
1 tl kaneel 

Hoe? 
1. Snijd de appels en de dadels in stukken en maal deze fijn in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Snijd alles dan zo fijn mogelijk, dat kan ook.

2. Meng het appel-dadelmengsel met de kokosolie en de kaneel en kneed dit goed door tot het een plakkerig geheel wordt.

3. Rol uit het mengsel 12 kleine bolletjes en laat deze 3 uur opstijven in de koelkast.  

PS. OJA! Ik heb bedacht dat ik mijn recepten even in stapjes (1,2,3, etc. etc. etc.) ga neerzetten. Ik kwam er van de week achter dat ik zelf eigenlijk heel slecht tegen onoverzichtelijke recepten kan en graag wil dat een recept stapsgewijs opgeschreven is. Dat moet ik dan zelf ook wel doen, hè? 

2 comments

  1. Hi Lisse,
    Graag zou ik willen weten of de kokosolie gewoon vast moet zijn of gesmolten in je recepten.
    Bedankt alvast,
    Mattie

    1. Hoi Mattie, als er niet bij staat dat het gesmolten moet zijn doe ik de kokosolie er gewoon “hard” doorheen! Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge