Gezonde snack: Haverrepen

Tussendoortjes zijn een goede uitvinding, want ik heb om 11 uur ’s ochtends altijd honger. Als ik om 9 uur college heb, betekent dat dat ik rond half 8 ontbijt en begint mijn buik rond 11 uur vreselijk te rommelen. Met een beetje pech zit ik net in een college waar iedereen heel stil is en kan de hele collegezaal meegenieten van de herrie. Ik neem niet altijd een tussendoortje mee, maar als ik lange collegedagen heb gun ik mezelf iets wat ik rond 11 uur lekker op kan eten (en dan haal ik natuurlijk ook een cappuccino, want het leven moet altijd gevierd worden).

Ik vind het suuuuuper leuk dat er steeds meer puur-natuur-tussendoortjes in de supermarktschappen komen en ik eet ook graag een stuk fruit als tussendoortje, maar het allerallerallerleukste zelf tussendoortjes maken! En omdat chocola fijn is wilde ik een reep maken met chocola er op. Het grote voordeel is, dat de repen dankzij de chocolade echt ontzettend lekker zijn. Het nadeel is dat je vingers na het opeten van de repen helemaal onder de chocola zitten (kan ook gewoon aan mijn onhandigheid liggen, hoor). Als je zo’n reep mee naar school neemt, doe er dan dus even een plastic zakje omheen. Dan is de inhoud van je tas niet helemaal chocoladerig als je op de plaats van bestemming aankomt.
Haverrepen

De ingrediënten:
150 gr havermout
9 dadels
60 gr pure chocolade (ik gebruikte 85% cacao chocolade)
50 gr amandelen
1 banaan
2 eieren
scheutje olijfolie

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier in een bakvorm. Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de amandelen in kleinere stukjes (hoeft niet helemaal fijngehakt). Doe de havermout, dadel, amandelen, banaan, eieren en een scheutje olijfolie in een kom en mix dit goed door elkaar tot het een stevig mengsel is. Druk het mengsel goed aan in de bakvorm zodat het een stevige plak wordt. Laat dit 30 minuten bakken in de oven. Laat na het bakken even een half uur afkoelen en smelt vervolgens de chocolade au bain marie (of in de magnetron, kan ook). Smeer de chocolade over het mengsel in de bakvorm heen en laat dit een uur opstijven in de koelkast. Snijd na een uur de plak in dunne repen. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge