Gezonde koekjes met maar 3 ingrediënten

IK HOU VAN KOEKJES! 
Toen ik nog op kamers woonde en niemand mijn voorraadkast in de gaten hield had ik van die dagen dat ik gewoon een heel pakje koekjes in m’n eentje leeg at voor de tv. Héééérlijk, los van het nadeel dat ik me na afloop altijd vijfhonderd kilo zwaarder voelde, maar dat nam ik dan maar even op de koop toe. 

Sinds ik getrouwd ben met de hunk eten we sámen een pak koekjes op, dus dat scheelt de helft van de koekjes die ik kan opeten. Of eigenlijk lieg ik, want zo vaak eten we helemaal niet zo vaak koekjes. Bijna nooit. De hunk en ik hebben meer de guilty pleasure dat we iets te vaak pizza bestellen terwijl we allang gegeten hebben. Wat dat betreft blijf ik mooi in balans, want ik eet in mijn getrouwde leven een stuk minder koekjes, maar opeens veel meer pizza. Ik reken het goed. 

Misschien is de overdosis pizza en de underdosis koekjes wel de aanleiding geweest voor mijn plotselinge koekjescravings. Ik had gewoon zin om naar de supermarkt te fietsen, een pak chocolate chip cookies te kopen en die helemaal in mijn eentje leeg te eten. Maar ik had nog meer zin om zelf koekjes te maken, want zelf bakken is altijd leuker. Verstandig als ik ben besloot ik om gezonde koekjes te maken en omdat ik het leuk vind om dingen te bakken met de ingrediënten die ik in huis heb (lees: het regent heel hard en ik ben te lui om door de regen naar de supermarkt te fietsen), maakte ik deze hele simpele bananen-kokoskoekjes die in een mum van tijd klaar zijn. Ook dit recept is weer klunsproof, dus geschikt voor iedereen!
Banaan-kokoskoekjes

De ingrediënten: 
1 banaan
50 gram kokos
1 handje amandelen

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de amandelen met een mes in kleine stukjes (niet helemaal fijnhakken) en meng de banaan, kokos en amandelstukjes goed. Verdeel het geheel in 8 kleine, platte bolletjes en leg deze op een bakplaat. Laat de koekjes in 15 minuten gaar bakken.

 

4 comments

  1. Klinkt als de perfecte koekjes! Lekker makkelijk 😀

    1. Ja ze zijn super makkelijk! Ideaal als je plotseling heel veel honger hebt 😉

  2. WAUW, dit wil ik gaan proberen. Ik heb niet echt een geschikte oven, maar fuck dat: ik wil deze koekjes! Leuk ook om mee te variëren: andere nootjes, bepaalde kruiden, pindakaas oooooh <3.

    1. Jaaaa dat wil ik dus ook gaan proberen, allerlei verschillende ingrediënten! Ik hou van variatie <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge