Gezonde chocolademousse met 4 ingrediënten

Regelmatig sta ik me bij het toetjesschap te vergapen aan chocolademousse. Stiekem sta ik dan voor het schap te fantaseren over het meenemen van die lekkere, ongezonde, zoete mousse, thuis in bed kruipen, onder mijn warme deken, een serietje op mijn laptop en lekker de mousse opeten.


Toch zegt er dan een stemmetje dat die chocolademousse in het schap van de supermarkt vol e-nummers zit en dat het niet bepaald gezond is. Als het om je gezondheid gaat kan je beter met een komkommer je bed in kruipen en een serie kijken, maar even eerlijk: daar heb je soms gewoon geen zin in.

Maar niet getreurd, hoop is nabij! Je kunt namelijk heel makkelijk zelf chocolademousse maken (oké, oké, cacaomousse) die lekker smaakt en net zo romig is. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig (het kan zelfs met drie ingrediënten) en je kunt de hele bak zonder probleem in je eentje opeten. Sterker nog: het is nog goed voor je ook.

De ingrediënten (voor 2 kleine porties of 1 grote portie):
1 banaan (mag bevroren zijn)

1/2 avocado
2 el cacaopoeder
1 el honing

Je kunt er, zoals ik heb gedaan, ook nog wat chocolade op doen. Ik koos voor de 85% cacao variant die ik in kleine stukjes hakte en over de mousse heen deed.

Hoe?
Ik kan er niet veel spannenders van maken dan: gooi alles in de blender, doe het daarna in een bakje en eet het op!

Als je geen krachtige blender hebt kan het ook met de staafmixer. Als je die niet hebt en je tóch heel veel honger hebt moet je gewoon prakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge