Gezond chocoladetaartje met kokos

Degenen die mijn blog vaker lezen weten dat ik getrouwd ben met de liefste man van de wereld. Het toeval wil dat deze liefste man – echt hoor – erg van eten houdt. Dat komt goed uit, want daar hou ik ook van. Er is alleen een klein verschil. Hij bekijkt geen ingrediëntenlijstjes, doet niet mee aan de chiazaadhype en voelt zich niet schuldig na het eten van een paar koekjes (ongezonde koekjes dan wel, hè). En ik wel.

Ik ben een chiazaadmeisje. En een tarwegrasmeisje, mits mijn portemonnee het toelaat. Ik voel me wél schuldig als ik weer een heel stuk Tony-chocola achter mijn kiezen heb en in mijn boekenkast staat een e-nummerboekje met daarin aangegeven van welke e-nummers je direct een pijnlijke dood sterft (nou, bijna dan). Ik ben meegegaan in de hype. En die arme hunk, die krijgt alleen nog maar gezonde taartjes voorgeschoteld als ik iets bak. Wees niet bang, die ongezonde stroopwafels (mét e-nummers) staan bij ons ook gewoon in de voorraadkast en ik bak zo nu en dan ook wel eens gewoon een worteltjestaart met een half pak suiker, maar in de regel zijn mijn taartjes/koekjes/muffins gezond. Ik voel me daar soms wat schuldig over, maar vorige week zakte mijn broek af van verbazing: de hunk vindt mijn gezonde baksels blijkbaar lekkerder dan ik dacht, want hij vroeg me of ik snel weer een taartje wilde bakken (en het mocht gezond zijn!).

Dus dat doe ik dan. Want taartjes bakken is leuk, zéker als je weet dat je na het bakken zelf ook een mega punt kunt nemen omdat er toch alleen maar gezonde ingrediënten in zitten. Dit taartje is er ook zo eentje. Je lichaam is je dankbaar als jij een puntje neemt. Gezond? Yes. Makkelijk? Zekerrrr. Lekker? OH YESSSS! Ik gebruikte een springvorm met een diameter van 19 cm. Het is dus geen enorm groot taartje, maar groot genoeg om uit te kunnen delen!

Taartje

De ingrediënten: 
2 bananen
9 el havermout
3 eieren
5 el honing
2 el cacaopoeder
3 el kokosrasp

Eventueel:
1 el kokosolie (om de springvorm in te vetten)
kokossnippers als decoratie.

Hoe?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Prak de bananen in een beslagkom en voeg de havermout en de eieren toe. Roer dit goed door. Voeg vervolgens de honing, kokosrasp en het cacaopoeder door en roer nogmaals goed door.

3. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie. Als je dit niet in huis hebt kun je ook gewoon een velletje bakpapier in je springvorm leggen. De taart is niet erg plakkerig en het invetten van je springvorm is dus niet super belangrijk.

4. Giet het mengsel in de springvorm en laat dit in 30 minuten mooi bruin bakken in de oven. Check na 30 minuten even met een satéprikker of je taart gaar is (als je satéprikker schoon uit je taart komt, is de taart gaar).

5. Strooi wat kokossnippers over de taart heen ter decoratie.

Snoepsmakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge