Fris raw appeltaartje

Ik ben van nature een beetje onrustig. Ik kan dagenlang uitkijken naar een vrije dag, maar als ik dan eenmaal vrij ben weet ik niet wat ik met m’n tijd moet en ga ik van alles doen. Rustig op de bank hangen is er bij mij niet echt bij, zeg maar. Ik ben soms wel eens jaloers op de hunk, die zonder moeite een dag op de bank een boek kan lezen. Hij wordt op zijn beurt wel eens moe van mij, omdat ik altijd iets wil “doen”.

Dus hoe zien onze paasdagen er uit? De hunk zit met een boek op het balkon en ik dwarrel om hem heen. Gelukkig hoef je als getrouwd stel niet alles in je leven samen te doen (dan zouden de hunk en ik een zeer slechte match zijn) en is dat dus helemaal prima. Ik maak taartjes, hij leest boekjes. Ik reken het goed. 
Van koken en bakken wordt ik altijd helemaal zen. Lekker even in m’n kook-zone waar ik iets doe waar ik tegelijkertijd van tot rust kom. En hoe vaker je bakt en kookt, hoe relaxter het wordt. Ik werd vroeger altijd behoorlijk gestrest van koken, want je moest van alles tegelijk doen. Dan had ik té slappe pasta (want ja, toen ik die moest afgieten was ik m’n groente aan het snijden, hallóóó), aangebrand vlees en groenten die te lang in de saus hadden gekookt. Gelukkig zijn we dat tijdperk voorbij. Koken heeft een therapeutische werking op mij gekregen en als ik gestrest ben ga ik nu juist in de keuken staan. En zo’n eerste paasdag in de keuken is dan helemaal niet verkeerd. 

Ik maakte een raw taartje, oftewel: een taartje dat niet in de oven hoeft (maar wel in de koelkast). Heel makkelijk om te maken en met het zonnetje lekker verfrissend om op te eten. Niet echt paasachtig (maar even eerlijk, alleen eieren zijn paasachtig en dat is niet echt origineel meer), maar wél heel lekker. 
Appeltaartje

De ingrediënten: (voor een taartje in een springvorm met een diameter van 19 cm, iets kleiner dan de “normale” taartvorm)
200 gr amandelmeel 
8 grote, verse dadels
1 flinke eetlepel kokosolie
150 gr rauwe cashewnoten (ongezouten)
3 rode appels
60 ml honing

Hoe? 
1. Zet drie uur voor je aan de taart begint de cashewnoten in een bak water en laat die drie uur weken. 

2. Snijd de dadels in stukjes. Mix daarna het amandelmeel, de kokosolie en de dadels in de keukenmachine. Laat het even goed mixen, het duurt even voor het een mooi deeg is. 

3. Doe het deeg in de springvorm en druk het zowel aan de zijkanten als op de bodem goed aan. Zet de springvorm met de bodem in de koelkast. 

4. Haal de cashewnoten uit het water. Snijd twee appels in kleine stukjes en mix de cashewnoten met de appels in de keukenmachine. Voeg tenslotte de honing toe en mix nogmaals goed door. 

5. Haal de springvorm uit de koelkast en schep het cashewnotenmengsel in de vorm. Verdeel goed over de bodem van de taart. Snijd vervolgens de derde appel in dunne plakjes en leg deze in een cirkel over de taart heen. Laat de taart drie uur opstijven in de koelkast. 

Eetsmakelijk!

Appeltaartje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge