Bananenkokoscake die écht gezond is

Ik heb een klein beetje een taartenbakobsessie. Jarig zijn helpt daar niet echt bij, want voor mijn verjaardag kreeg ik alleen maar leuke spullen voor in de keuken. Ik kreeg een brownievorm, een mini-taartvorm (echt heel schattig), een paletmes, spuitzakken met verschillende tuutjes, een quichevorm, een ijsschep, noem het maar op.
Toen ik na m’n verjaardag al m’n leuke nieuwe spulletjes in de keuken ging opbergen ging ik direct bedenken wat ik er allemaal mee wilde maken.

Natuurlijk heb ik mijn baking-to-do-list en omdat ik voor mijn verjaardag óók een keukenmachine kreeg (WOEEEE!!!) zijn nu eindelijk alle recepten op mijn baking-to-do-list mogelijk om te maken! Er is één klein minipetieterig nadeel aan al dat bakken. Niet alle recepten van mijn baking-to-do-list zijn gezond. Dat geeft natuurlijk niks, maar de hunk en ik kunnen niet al die taarten die ik bak met z’n tweetjes opeten (okee kan wel, maar dan passen we over drie jaar niet meer in ons huis). We delen natuurlijk wel uit enzo, maar omdat ik eigenlijk heel erg voorstander ben van gezond eten bedacht ik dat ik een gezonde taart wilde bakken. Zonder suiker of boter. Gewoon gezond. En toch lekker.

Dit keer werd het een bananenkokoscake, want ik had nog heel veel bananen en heel veel kokos in de voorraadkast liggen. De hunk houdt ook wel van banaan, dus dat zit wel snor. Het “we-moeten-alles-met-z’n-tweetjes-opeten-probleem” was dit keer ook opgelost, want we kregen visite en dus kon de visite meedoen met opeten. Het maken van de taart is heel simpel. Ben je een keukenklungel? Geen probleem, dit kan jij maken!

De ingrediënten:
2 biologische eieren
150 gram speltmeel
50 gram amandelmeel
2 el bakpoeder
50 ml biologische honing
150 gr gesmolten kokosolie
1 vanillestokje
3 rijpe bananen
1 el kokosrasp

Hoe?
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Klop de eieren samen los in een kom. Gooi hier vervolgens het speltmeel, het amandelmeel en het bakpoeder bij en roer dit goed door.

Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg uit het stokje. Doe het merg bij het eiermengsel.
Smelt ondertussen de kokosolie even in een pannetje tot het een doorzichtig, vloeibaar mengsel is geworden.
Gooi de gesmolten kokosolie en de honing bij het eiermengsel en roer alles goed door met een houten pollepel.
Prak 1 banaan en roer dit door je beslag heen.
Leg bakpapier in je bakvorm en schep hier je beslag in.
Snijd de andere 2 bananen in plakjes en leg deze op het beslag.
Stop de bakvorm 45 minuten in de oven en controleer na 45 minuten even met een satéprikkertje of je taart gaar is (hij is gaar als je je satéprikker in de taart stopt en hij weer helemaal schoon uit de taart tevoorschijn komt).
Strooi er tenslotte nog een beetje kokosrasp overheen en hij is klaar om opgegeten te worden!

Eetsmakelijk! 

2 comments

  1. Dat ziet er goed uit, nomnom! Ik heb na deze week een paar weken vrij en dan ga ik eens even met mijn zielige oventje oefenen. Daarom houd ik mijn ogen open voor dit soort recepten! Mijn oven is niet echt betrouwbaar, dus ik moet gaan uitvinden hoe en wat. Deze gaat op m’n lijstje!
    Oh en: biologische scharreleieren? Moeten dat niet gewoon biologische eieren zijn? (;

  2. Heerlijk! Dit weekend gemaakt en hij is echt om te smullen! 🙂 Thanks voor het lekkere recept Lisse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge