Winterboost: bessensmoothie

Het nieuwe jaar is begonnen en als je naar buiten kijkt stikt het ongetwijfeld van de hardlopers. Allemaal mensen met goede voornemens. Ik vind goede voornemens altijd wel leuk. De pessimisten onder ons zullen vast zeggen dat 99% van de mensen in februari al gestopt is met het volhouden van goede voornemens, maar het is toch gewoon leuk dat we onszelf doelen stellen en die proberen te behalen? Niks mis mee, volgens mij. 

Wat betreft goede voornemens heb ik zelf elk jaar hetzelfde goede voornemen: lekker gezond eten en goed voor mijn lichaam zorgen. Afgelopen weken zag ik deze uitspraak een aantal keren voorbij komen op verschillende blogs: “Het gaat niet om wat je eet tussen kerst en oud & nieuw, het gaat om wat je eet tussen oud & nieuw en kerst.” Ik moet zeggen dat ik het voor 150% eens ben met die uitspraak. Ik wil mezelf wat gunnen tijdens de feestdagen (en dus hebben de hunk en ik schaamteloos met oliebollen geluncht). 
Maar na die soms toch wel een beetje (heel erg) ongezonde dagen vind ik het altijd prettig om een frisse start te maken in januari en lekker te genieten van groente en fruit. 

Deze smoothie is een gezonde boost vol met vitamines. De blauwe bessen die er in zitten zijn knettergezond, want blauwe bessen zijn goed voor de huid, ontstekingsremmend en anti-verouderend. TOP, zeg ik dan! Ze zijn wel pittig duur, maar als je jezelf af en toe ene oliebol gunt moet je jezelf ook af en toe een bakje blauwe bessen gunnen. Toch?

Bessensmoothie

De ingrediënten:
1 banaan
2 jonagold appels
150 gr blauwe bessen
2 perssinaasappels
2 handjes babyspinazie
100 ml water

Hoe? 
Pers de sinaasappelen en doe het sap in de blender. Snijd de banaan en de appel in stukjes en doe dit ook in de blender. Voeg vervolgens de blauwe bessen en de babyspinazie toe en schenk hier tenslotte 100 ml water bij. Mix tot het een gladde, egale massa is. Drinksmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge