Soja cappuccino maken

Ik noemde deze blogpost eerst ‘soja latte maken’, maar dan zou ik liegen. Ik heb laatst een baristacursus gevolgd en weet nu heel goed het verschil tussen een latte en een cappuccino. En als ik dan even eerlijk ben, dan is het koffie-met-opgeklopte-sojamelk-drankje dat ik voor mezelf maak géén latte, maar een cappuccino. Dat was overigens vét interessant, zo’n baristacursus. Als groot koffieliefhebber was het eigenlijk best wel eens een keer nuttig om te leren wat nu precies het verschil is tussen een cappuccino en een latte, of tussen een espresso en een “zwarte koffie”. Ik weet er nu alles van. Maar terug naar de soja cappuccino, die maak je dus gewoon thuis. Zelf. Heel easy.

Mijn soja cappuccino bereid ik als volgt:

1. Ik maak een koffiefilter nat en doe ‘m vervolgens in het koffiezetapparaat. Ik doe een klein beetje kaneel in het koffiefilter en schep dáárna de koffie in het filter. Op die manier proef je een vleugje kaneel in je koffie. Vind ik altijd heel lekker.

Sojacappuccino

2. Als de koffie klaar is, schenk ik mijn mok tot de helft met de koffie vol. Vervolgens pak ik mijn melkschuimer van de Hema (kost geen drol, werkt prima). In het bekertje van de melkschuimer zit één streepje en tot dat streepje vul je de beker met sojamelk.

Koffie

Sojacappuccino maken

3. Je zet het “kloppertje” (bij gebrek aan een beter woord) op het bekertje en je klopt de melk 1 minuut lang flink door. Na deze minuut haal je de bovenkant van de beker af en zet je de beker met de melk in de magnetron. Je laat de melk in de magnetron staan tot het schuim nét boven het randje van de beker komt (het komt vanzelf omhoog).

Melk kloppen

Sojacappuccino maken

4. Als je de melk (met schuim inmiddels dus) uit de magnetron haalt is de bovenste laag van de melk opgeschuimd, maar daar onder zit nog steeds gewoon vloeibare melk. Houd het schuim met een lepel tegen en schenk eerst de vloeibare melk in je koffie. Schep daarna met een lepel het schuim uit de beker op je koffie. Lekker met een beetje cacaopoeder!

Schuim

Sojacappuccino

… en het eindresultaat mag er wezen! Ik vind het een echte delicatesse. Maken jullie ook wel eens sojacappuccino? 

 

One comment

  1. Jaaaaa!

    Oke ik beken. Heb deze al drie keer gemaakt afgelopen weekend. Dankzij jouw blogpost (en twitterbericht).

    Liefs Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge