Onze detoxkuur

Morgen is het zover! De hunk en ik gaan een hele serieuze grote-mensen-detox doen. Aan de ene kant heb ik er heel veel zin in, want ik weet nog van mijn vorige detox dat ik me achteraf stukken fitter voelde, maar die detox is niks vergeleken bij de detox die we nu gaan doen. Bij mijn vorige detox was alleen mijn lunch een sapje en mocht ik wel gewoon vast voedsel eten als ontbijt en diner; dat mag nu NIET. Niks. Geen nootjes knabbelen, geen salade maken voor tussen de middag, niet koken aan het einde van de dag. Ik ben heel benieuwd hoe mijn lichaam er op gaat reageren, maar ik ben nog benieuwder hoe ons dagritme er uit gaat zien. Je dagritme wordt toch grotendeels bepaald door de maaltijden, daar kom je wel achter als je een detox doet. 

Er werd me veel gevraagd of ik op mijn blog een verslag wilde bijhouden van onze detox. Ik heb even getwijfeld, omdat de detox een week duurt en ik me afvroeg of een week lang alleen maar blogposts over mijn detox niet te saai zou zijn. Aan de andere kant bleek er zoveel interesse te zijn in de detox dat ik het toch ga doen. Om jullie een duidelijk beeld te geven van de detox die de hunk en ik gaan doen wil ik jullie van tevoren ook al wat informatie geven over onze detox. 

Het groene sapjes boek 

Zelfs als je geen detox wil doen is dit een leuk boek met héérlijke sap- en smoothiereceptjes.
Zelfs als je geen detox wil doen is dit een leuk boek met héérlijke sap- en smoothiereceptjes.

Ik was altijd al van plan om een keer een échte detox te doen zonder vast voedsel. Het schijnt zó goed voor je lichaam te zijn. Toen ik dit boek voor Sinterklaas kreeg was ik om. In dit boek staat een 7-daagse detoxkuur met alleen maar sapjes. Perfect! Het enige nadeel is dat ik geen sapcentrifuge heb. De recepten voor de sapjes gaan bij ons dus niet in de sapcentrifuge, maar in de blender. Dat kan prima. Het boek staat vól met sap- en smoothierecepten, maar er is één pagina waarin precies staat welke sapjes je drinkt tijdens je detox. De recepten van die sapjes staan dus allemaal in het boek. Bij het overzicht van je detox staan gewoon verwijzingen naar de pagina’s waar de recepten staan. Heel duidelijk allemaal. 

Waarom wil ik dit in vredesnaam? 
Dat vraag ik mezelf ook af nu het steeds dichterbij komt, want ik ben gek op eten, kijk de hele dag uit naar de avondmaaltijd, ik hou van koken en mijn motivatie om ’s ochtends mijn bed uit te komen is het ontbijtje dat me dan te wachten staat. En toch… Ik blijf wat betreft gezondheid altijd kwakkelen. Griepjes, verkoudheid, buikpijn, het blijft terugkomen. Hoewel ik gezond eet krijg ik deze kwaaltjes niet uit mijn systeem. Een detox is dan handig, want een detox geeft je lichaam de kans om een weekje rust te nemen. Je hele spijsverteringssysteem kan als het ware even op vakantie, omdat je geen vast voedsel tot je neemt. Bovendien neem je alle voedingsmiddelen die moeilijk te verteren zijn voor het lichaam (suiker, tarwe, e-nummers) een week lang niet, wat betekent dat je lichaam het écht rustiger aan kan doen. Ik ben gewoon benieuwd naar de resultaten, naar hoe ik me voel tijdens en na de detox. Ik wil het ervaren en ik wil mijn lichaam een week rust gunnen. Dat kan geen kwaad. 

Wat kan je komende week verwachten op de blog? 
Elke dag een verslagje. Onze detox start vrijdag, dus zaterdag zal mijn eerste verslagje online komen, inclusief het recept van het sapje dat ik die dag op heb. 

Detox

6 comments

 1. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat! Veel succes <3
  Maaike onlangs geplaatst…Review: Smoky Poppy Body Butter & Shower Gel van de Body ShopMy Profile

  1. Thanks! Ik ben ook heel benieuwd!!!

 2. Ik ben heel benieuwd naar de verslagjes! Misschien wil ik ook weleens zo iets doen, ten minste – dat denk ik iedere keer als ik detox om me heen zie. Ik weet alleen niet zo goed wanneer! Ik wil niet de hele week volop aan het werk moeten zijn, dus dat moet ik nog eens even gaan bekijken. Ik verheug me in ieder geval op jullie belevingen :).
  Michelle onlangs geplaatst…Miesemuis probeert uit: Clipper teasMy Profile

  1. Je moet het idd wel echt plannen in een week dat je weinig te doen hebt. Ik zit nu halverwege de eerste dag en ik heb hongerrrrrrrrrrrrrr en daar word ik altijd chagrijnig en slap van.

 3. Het blijft leuk om af en toe ook iets anders te doen, ben wel erg benieuwd hoe het je gaat bevallen 😉
  Melissa onlangs geplaatst…I love… Revitalizing Shower GelMy Profile

  1. Haha, ik ben ook heel benieuwd! Ik heb nu al spijt dat ik begonnen ben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge