Nazomerse smoothie

Ik ben een groot voorstander van het eten van VERS eten. Geen conserveringsmiddelen, geen kleurmiddelen, geen troep, gewoon vers-van-de-pers, eten zoals het hoort. Roelof en ik halen daarom ook onze groente en fruit op de markt, zodat het zo vers mogelijk is. Het is ook écht vers (én goedkoop, tip!). De druiven van de Albert Heijn zien er na 3 weken nog steeds hetzelfde uit, terwijl je bij de druiven van de markt ziet dat ze na een week niet echt goed eetbaar meer zijn. Je kunt dit als een nadeel zien, maar ik vind het juist een voordeel. Het voedsel op de markt is vers en de natuur kan haar gang gaan: na een week moet je het opgegeten hebben, anders is het niet meer goed. Gewoon, zoals de natuur werkt. 

Helaas maken wij op dat vlak een foutje. We eten niet alles in één week op, waardoor we aan het einde van de week steeds een hele berg groente en fruit kunnen weggooien dat ligt weg te rotten. ZONDE, want ik ben dus voor vers eten, maar ik ben tégen voedselverspilling (en dat is dus precies wat wij doen: voedsel verspillen, boeehoeee). We doen dus nu heel erg ons best om niet meer teveel te kopen en te zorgen dat we hetgeen wat we kopen ook écht opeten. Roelof had vrijdag een ananas op de markt gehaald, dus ik wilde hem ook echt dit weekend opeten (de ananas van vorige week belandde in de prullenbak nadat we ‘m veel te laat wilden opeten). Vandaar deze smoothie met ananas. Een tikkeltje vreemd in de herfst misschien, maar tussen alle koppen thee en koffie (en voor de echte liefhebbers misschien al wel warme chocolademelk) is zo’n bekertje met fris fruitsap ook echt wel heel lekker. 

De ingrediënten (voor 4 volle bekers): 
1 ananas 
8 perssinaasappelen 
2 handjes aardbeien 

Hoe? 
Pers de sinaasappelen, doe het sap in de blender. Snijd de ananas in kleine stukjes (verwijder de harde kern) en doe dit bij het sinaasappelsap in de blender. Maak de aardbeien schoon, haal de kroontjes weg en voeg dit ook toe. Blenderen maar en klaar! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge