Kickstart: groene smoothie

Het eerste waar ik aan denk als ik wakker word is ontbijt. Dat klinkt misschien een beetje alsof mijn hele leven alleen maar om eten draait (wat soms ook wel een beetje zo is), maar dit is een serieuze kwestie. Al eet ik de avond van tevoren een 8-gangen-diner (als dat al bestaat) en eet ik als late night snack nog honderd repen chocola, ik word ALTIJD wakker met een knorrende buik.

Als mensen het hebben over ‘… jaaaaa nou ik heb dus ’s ochtends nooit trek in eten, ik krijg amper iets naar binnen!’ dan valt mijn mond echt open. Ik wist niet dat dat bestond. Al sinds ik me kan herinneren MOET ik ’s ochtends wat eten, omdat ik anders tot mijn lunch geplaagd wordt door een onaangename herrie (= knorknor). Los van mijn zeer luidruchtige maag val ik rond een uurtje of elf ook spontaan gewoon een keertje flauw als ik niet ontbijt. Geen optie dus, ik moet ontbijten. 

Ik heb al wel eens eerder genoemd dat de hunk en ik altijd heel gezellig samen havermout ontbijten, maar de laatste tijd verloopt dat doordeweeks iets minder soepel. De hunk moet drie dagen in de week om 5 voor 6 (ohhhhmyyyyygooooodnesssss) z’n bed uit voor stage en hoewel ik echt heel veel van ‘m hou ga ik dan niet “ook gezellig om 5 voor 6 opstaan om samen als twee zombies te ontbijten”. Voor de hunk betekent dat dat ‘ie dan gewoon niet ontbijt (hoe dan?!?) en voor mij betekent dat dat ik vaak iets ontbijt waar de hunk kokhalsgezichtjes van gaat trekken. Chiapunch ofzo. Of een smoothie waar groente in zit. 

En goh, wat een toeval dat ik nou over groene smoothies begin, want dat is precies de kern van deze blog. Vanmorgen ontbeet ik met een groene smoothie die ik wel vaker maak als de hunk weg is. En met mijn super fancy keukenmachine is het maken van zo’n smoothie binnen een mum van tijd klaar. Schrik niet, want de hoeveelheid sap die je met dit recept maakt is véél. Mijn buik ontploft er soms een beetje van, maar het voordeel is dat ik er echt heel lang op kan leven én dat je lichaam bij de start van de dag al heel veel vitamientjes binnenkrijgt.
Kickstart: groene smoothie

De ingrediënten:
4 perssinaasappels
3 groene appels
1 banaan
1 flinke hand bladspinazie
1/2 komkommer
2 el lijnzaad 

Hoe? 
Pers de sinaasappel en snijd de appel, de banaan en de komkommer in stukjes. Doe het sap van de sinaasappel, de appel, banaan, komkommer en de hand bladspinazie in de blender en mix dit goed door. Wacht tot dit een egale massa is en voeg dan 2 el lijnzaad toe. Laat het nog 2 minuten malen in de blender en klaar is kees! 

Drinksmakelijk!

One comment

  1. Wil graag aan kunnen melden om iedere dag van de week een nieuwsbrief te ontvangen.
    Dank .

    Met vriendelijke groetjes
    Bionda Koevoets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge