IJskoude frambozensmoothie

Nadat de hunk en ik klaren waren met onze (poging tot) detox was ik ook een beetje klaar met smoothies. Ik had het leven op alleen maar sapjes toch wel een beetje onderschat en had ernstige behoefte aan vast voedsel. Onze detox duurde overigens maar 2 dagen, maar het voelde als 2 jaar (en ik stel me helemaal nooit aan). Inmiddels begint mijn liefde voor smoothies weer een beetje op te bloeien. Misschien komt het wel door het zonnetje dat zich steeds vaker laat zien of door de frambozen die in elke supermarkt voor de helft van de prijs in de schappen liggen. Ik weet het niet. Het lijkt er op dat zelfs ik – wintermens in hart en nieren – last heb van lentekriebels. 

De hunk lijkt trouwens helemaal geen last te hebben van een after-detox-smoothie-issue. Hij was zelfs degene die in de supermarkt bij het frambozenschap riep: “Heeee daar kunnen we wel een smoothie van maken!”. Soms ben ik bang dat we langzaam in elkaar veranderen, want hij stelt voor om smoothies te maken en ik stelde van de week voor om een Domino’s pizza te eten. Het huwelijk is iets heel bijzonders. 

Smoothie

De ingrediënten: 
3 appels 
125 gr frambozen
125 gr bevroren blauwe bessen
200 ml water

Hoe? 
1. Doe het water in de blender. Snijd de appels in kleine stukjes en doe deze stukjes in de blender. Voeg ook de frambozen toe. Zet de blender aan en laat het goed mengen. 

2. Voeg de bevroren blauwe bessen steeds in kleine porties toe, anders moet je blender téveel bevroren (en dus keiharde) bessen fijnmalen. Ik voegde steeds ongeveer 5 bessen per keer toe, liet dit even goed blenderen en voegde vervolgens de volgende 5 bessen toe tot ik 125 gram gehad heb. 

En klaar! Drinksmakelijk en geniet van het zonnetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge