Frisse mangosmoothie

Ik ga begin februari een serieuze detox doen. Niet zo eentje die ik in het najaar deed, waarbij ik alleen maar met sap hoefde te lunchen, maar écht een serieuze, met alleen maar sap en geen vast voedsel. Een week lang. Help! Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden (en of ik het überhaupt ga volhouden), want ik kan me de hele dag verheugen op mijn avondeten, maar ik weet zeker dat ik veel baat ga hebben bij het ontgiften van mijn lijf en het binnenkrijgen van extra veel vitamientjes. 

Het schijnt zo te zijn dat je bij een “serieuze” detox in de weken van tevoren al wat moet gaan minderen met bepaalde producten. Als je dat doet, wordt de detox weer een stukje makkelijker omdat je niet hoeft “af te kicken” van producten die je normaal gesproken elke dag binnen krijgt. Je moet hierbij denken aan koffie, wijn, suiker, tarwe, etc. Ik ben van plan om pas écht serieus te minderen met deze producten in de week voor mijn detox, maar wil in de weken voor mijn detox wel wat meer smoothies gaan drinken om mijn lichaam alvast te laten wennen aan deze manier van voeding. Ik probeer de hoeveelheid groente in mijn smoothies steeds meer op te hogen, maar ik begin met groenten die mild van smaak zijn, zoals komkommer en spinazie. Deze frisse mangosmoothie is dankzij de overheersende fruitsmaken nog steeds zoet en fris, maar wel erg gezond dankzij de combinatie van groente en fruit. Ik vond ‘m erg lekker, terwijl ik normaal niet zo dol ben op mango in smoothies (dat krijgt altijd een beetje een muffige smaak). Ik ben benieuwd wat je van deze smoothie vindt! 

Mangosmoothie

De ingrediënten:
1 rijpe mango
2 elstar appeltjes
4 perssinaasappels
1/2 geschilde komkommer
1 handje bladspinazie
1 el lijnzaad
100 ml water

Hoe?
Pers de sinaasappelen en doe het sap in de blender. Schil de mango en haal het vruchtvlees er af. Doe dit ook in de blender. Snijd de appels en de geschilde komkommer in stukjes en doe dit ook in de blender, net als een handje bladspinazie en een eetlepel lijnzaad. Giet over het geheel 100 ml water heen. Mix dit goed met de blender tot het een egaal mengsel is. Houd je van wat dunnere sapjes? Voeg dan nog wat extra water toe.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge