Detox dag 2: “Zzz…”

Voor we aan deze detox begonnen nam ik me voor om eerlijk te zijn in mijn blog. Geen mooie verhalen over hoe fantastisch en levendig ik me voel, ik wil eerlijk zijn. Daarom ga ik ook eerlijk zijn in deze blogpost; ik voel me nog helemaal niet zo wonderlijk en fijn. Ik heb hoofdpijn, ben moe, heb last van mijn darmen en voel me slap. Ik functioneer echt niet zonder eten. Vandaag hadden we niks gepland en het enige wat we gedaan hebben is Suits kijken en in bed liggen. Ik heb zelfs overdag nog wat uurtjes geslapen, zo moe voelde ik me. De hunk voelt zich op zich prima, niks bijzonders, niks geks — gelukkig maar. Ik voel me écht niet goed. Ik hoop dat het “erbij hoort” en over 2 dagen weg is, maar zo functioneer ik niet. 

Wat ons allebei een beetje tegenvalt aan het detoxprogramma dat we volgen is dat je voor elk sapje veel verschillende ingrediënten nodig hebt, maar er maar een heel klein beetje van gebruikt. Dit betekent dat je heel veel geld betaalt voor allerlei groenten en fruit die het einde van de week de prullenbak in kunnen. Dat is écht zonde. De sapjes van vandaag waren helaas ook niet zo bijzonder. Ergens vind ik dat wel jammer aan dit detoxprogramma, want áls je eindelijk iets mag drinken wil je ook dat het lekker is. Het “ontbijt” van vandaag kreeg ik bijna niet weg. Er zat behoorlijk veel groene kool in en wij eten nooit kool, dus die smaak kende ik niet. Het viel me eigenlijk tegen hoe overheersend de smaak van kool is, blegh. Niet lekker. Het andere sapje was wel oké, maar niet bijzonder. We hebben aan het einde van de middag nog een extra sapje gemaakt met banaan, appel en sinaasappelsap omdat de hoeveelheid van de smoothie ook tegenviel en niet overeenkwam met de hoeveelheid die het zou moeten zijn volgens het boekje. Geen tips dus, maar hieronder vind je de recepten. Ennnehhhh…. ik hoop dat ik morgen een blijere post kan plaatsen, want anders wordt het ook zo ongezellig, hè. 

Groen sapje met vezels voor 1 persoon: 
1/2 stronkje broccoli
1 trosje witte druiven
1 handje spinazie
1/4 groene kool 
1 rode appel 
Doe dit in de sapcentrifuge. 

Voordelen van dit sapje: Bevat vitamine C en antioxidanten, waardoor het heel goed voor je weerstand is. Bovendien bevordert het de spijsvertering, is het goed voor je huid en verrijkt het je bloed. 

Groen sapje met vezels. Ziet er véééél lekkerder uit dan het is!
Groen sapje met vezels. Ziet er véééél lekkerder uit dan het is!

Alkalische smoothie voor 1 persoon: 
2 handjes boerenkool 
2 takjes munt 
1 sinaasappel 
1/2 citroen
water naar wens 
Doe dit in de blender.

Voordelen van deze smoothie: Hoog vitamine A-, C-, en K-gehalte en kan daardoor stress verminderen. Is ontstekingsremmend, verrijkt het bloed en is vochtafdrijvend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge