Detox dag 1

Daar zit ik dan, aan mijn eerste lunchvervangende smoothie. Vanmorgen heb ik uitgebreid inkopen gedaan om alles in huis te hebben voor mijn detox. Het enige wat ik niet kon vinden was biologische gember (ik shopte bij de Albert Heijn) voor mijn sapje op dag 4, maar ik vond wortelsap met gember (vers!) en omdat ik ook wortelsap moest hebben voor dag 1 is de gember ook naar dag 1 verplaatst. Prima!

Vandaag is dag 1 en dit zijn de ingrediënten van mijn sapje:
– 250 ml wortelsap (met gember dus)
– 3 appels
– 200 gram spinazie
– water naar behoefte

De eerste conclusie die ik trok was dat dit pittig veel is, want het kon niet in 1 keer in mijn blender. Als ik normaal een sapje drink heb ik één grote beker sap (zie foto), maar nu heb ik het dubbele! Bang voor honger hoef ik niet te zijn.
De tweede conclusie was iets treuriger van aard: ik hou niet van wortel. Jaaaa, wel in een carrotcake ofzo, maar niet zo rauw of in sap. never have, never will.

En toch, nu ik van mijn reusachtige hoeveelheid sap aan het genieten ben valt de wortelsmaak me alles mee en is het sapje eigenlijk heel lekker fris.
Mooi dan!

Voor vanavond hebben we een glutenvrije, alcoholloze, zonder-zuivel-en-niet-uit-pakjes-maaltijd bedacht dus dag 1 is -een beetje voorbarig misschien- tot nu toe goed te doen. Als alles goed gaat en ik morgen niet groen uitgeslagen ben van mijn sapje, dan zal ik jullie morgen vertellen hoe een hele krop sla in mijn sap me bevalt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge